Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussit sutivat uuteen aikaan

Bussiyhtiöiden markkinat ovat menneet täysin uusiksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Bussiyhtiö Savonlinjan toimitusjohtaja Raimo Honkanen luopui tehtävästä 60 vuoden jälkeen. Tilalle tuli hänen poikansa, kolmannen polven edustaja Kai Honkanen (HS 5.8.).

Sukupolvenvaihdos patruunasuvussa on luonnollinen. Sen ajoitus peilannee kuitenkin myös markkinan nopeaa muutosta. Vanhoissa saappaissa ei välttämättä marssita niin kuin ennen isännän elkein ovesta sisään, jos huoneessa keskustellaan digitalisaatiosta.

Yhtiön kuin yhtiön ohjaaminen vaatii nopeasti muuttuvien ja uusiutuvien välineiden ymmärtämistä. Markkinointi ja lipunmyynti tapahtunevat pian kokonaan verkossa. Nuoremmalta polvelta kyydissä pysyminen luonnistuu ehkä helpommin.

Onnibus uudisti markkinat halvoilla hinnoillaan ja aggressiivisella verkkomarkkinoinnilla. Niihin vaikuttivat myös vuonna 2009 voimaan tulleet joukkoliikennelaki ja EU:n palvelusopimusasetus. Alan ansaintayhtälöt menivät uusiksi.

Bussiyhtiöt ovat alentaneet lippujen hintoja ja lopettaneet maaseudun kannattamattomia reittejä ja vuoroja. Joukkoliikennelain mukaan viranomaisten velvollisuus on taata kansalaisille riittävä palvelutaso. Ainakaan tämä ei ole toteutunut, kun maaseudun poikittaislinjojen pysäkeille ei ole enää käyttöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat