Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Usko EU:hun on edelleen luja kriiseistä huolimatta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalevan mukaan kansalaisten luottamus EU:hun ei ole heikentynyt.

”Monet yhtäaikaiset kriisit ovat syöneet EU:n mainetta, mutta kansalaisten luottamus näyttää pysyneen. EU-erolla mekkaloinnille ei ole kaikupohjaa enemmistön joukossa.”

”Euroopan unioni ei ole jäsenmaiden kansalaisten keskuudessa niin toivoton ja surkea yhteisö, jollaisena EU-kriittiset poliitikot ovat sen mielellään viime aikoina esittäneet.”

”Britannian eroon päätyneen kesäkuisen brexit-äänestyksen jälkeen usea EU:ta vastustava puolue ympäri Eurooppaa ryhtyi äänekkäästi vaatimaan vastaavanlaisia kansanäänestyksiä EU-jäsenyydestä. Ilmiö on nostanut päätään myös Suomessa.”

”Erolla mekkaloinnille ei tunnu olevan kaikupohjaa kansalaisten mielialoja mittaavan Eurobarometrin mukaan. Kansalaiset kokevat saavansa EU:lta turvaa.”

”Merkittävintä barometrissä on yhden EU:n perusperiaatteen eli vapaan liikkuvuuden suuri kansalaishyväksyntä. 79 prosenttia kannattaa oikeutta asua, opiskella ja työskennellä kaikkialla EU:ssa.”

”Kyselyn perusteella suomalaiset tuntevat olevansa EU-kansalaisia 82-prosenttisesti. Se on kolmanneksi korkein luku EU:ssa. Tuloksesta voi päätellä, että suomalaiset ovat eurooppalaisempia kuin koskaan. Suomalaiset myös luottavat EU:hun vankemmin (48 prosenttia) kuin muut maat keskimäärin (33).”

Savon Sanomat: ”Edustuksellisessa demokratiassa kansanäänestyksiä on syytä käyttää säästeliäästi. On myös ymmärrettävää, etteivät kansanedustajat välttämättä ole niiden innokkaimpia kannattajia. Mutta ennen kaikkea kansan pitäisi tietää, mistä se äänestää silloin, kun se äänestää. Britannian EU-eroneuvotteluihin johtanut brexit-äänestys on opettavainen tarina juuri tästä.”

”Britannian tuloksen jälkeen vaikeinta on ollut voittajilla. Eron puolesta muunnelluin totuuksin agitoineet hajosivat kuin varpusparvi.”

”On hyvin mahdollista, että vuosia käytävien käänteisten jäsenyysneuvottelujen myötä brexit monella tavoin vesittyy ja Britannia jää paljossa nykyisen kaltaiseen tiiviiseen kumppanuuteen EU:n kanssa. Joka tapauksessa Britannian tapahtumat toimivat jo nyt varoittavana esimerkkinä.”

”Suomen EU-jäsenyydestä kansanäänestystä vaativan kansalaisaloitteen ovat laittaneet alulle Perussuomalaisten Nuorten aktiivit. Nuorisopoliitikoille tiukka aatteellisuus ei ole tavatonta, kansalaisaloitteet ovat kansan aloitteita varten, ja poliittista puhetta maailmaan mahtuu.”

”Aloite voi hyvin yltää eduskunnan käsittelyyn. Valtavasta kansanliikkeestä EU-eron puolesta ei kuitenkaan ole viitteitä, eikä aloite edetessään saisi nykyisen eduskunnan tukea.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat