Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettajatkin rekisteriin

Opettajista kymmenkunnalta prosentilta puuttuu pätevyys.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Terveydenhuollon ammattilaisten pätevyyden on kuka tahansa voinut jo vuosia tarkistaa Terhikistä, ja sosiaalihuoltoon on tulossa vastaava Suosikki-rekisteri. Sote-ammateissa on myös tarkat määräykset laillistamisesta ja nimikesuojasta. Opetusalalta rekisteri ja nimikesuoja puuttuvat, vaikka etenkin erityistä tukea tarvitsevien lasten opettajien kelpoisuuden olisi syytä olla helposti tarkistettavissa.

Opettajista kymmenkunnalta prosentilta puuttuu pätevyys, mutta juuri erityisopettajissa ja ammatillisissa opettajissa epäpätevien osuus on jopa viidennes.

Yksi julkinen opettajarekisteri poistaisi tarpeen kartoittaa opettajien kelpoisuustilanne erikseen. Kallis keruu tehdään nyt joka kolmas vuosi, ja tulokset ovat vanhoja jo valmistuessaan.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ on vaatinut opettajarekisteriä vuosikausia, mutta asia ei ole edennyt, vaikka edellisen hallituksen aikana sitä valmisteltiin eduskunnassa asti.

Sote-uudistuksen toteutuessa kuntien päätehtäväksi jää huolehtia sivistyspalveluista, jolloin opettajarekisteri voisi olla yksi keino edistää alueellista tasa-arvoa.

Rekisteri helpottaisi myös eri alojen ja aineiden opettajien työllisyystilanteen ja koulutustarpeen seurantaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat