Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isot erot asiakasmaksuissa

Osa kunnista ei tehnyt täysiä korotuksia asiakasmaksuihin, mutta se ei näytä jäävän koko tarinaksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kuntien välillä on isoja eroja muissakin asioissa kuin kuntaveroprosentissa. Nyt kuntalaisen  maksama hinta terveyspalveluista riippuu siitä, missä päin Suomea hän sattuu asumaan.

Hallitus muutti viime vuonna asiakasmaksuasetusta, jossa säädetään, miten paljon eri kuntapalveluista voi enimmillään laskuttaa. Korkeimpien mahdollisten maksujen tasoa nostettiin niin, että kunnille tuli mahdolliseksi tehdä liki 30 prosentin kertakorotuksia tasasuuruisiin asiakasmaksuihin.

Niinpä esimerkiksi terveyskeskuksen päivystysmaksu vaihtelee nyt Kuntaliiton selvityksen mukaan 22,10:n ja 28,10 euron välillä kotipaikkakunnan mukaan. Sairaalan poliklinikkamaksu vaihtelee 32,10:n ja 41,70 euron välillä.

Osa kunnista ei tehnyt täysiä korotuksia, mutta se ei näytä jäävän koko tarinaksi. Esimerkiksi Turussa tyydyttiin vuoden alussa maltillisempiin maksunkorotuksiin, mutta nyt syksyn alkajaisiksi maksut ovat jälleen turkulaispäättäjien pöydällä, koska terveyspalveluissa ei pysytty budjetissa.

Kuntien vastuulla on budjettien lisäksi seurata, etteivät korotetut maksut nouse kunnassa kenellekään esteeksi saada asianmukaista hoitoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat