Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jotain tarttis tehdä

Investointivaraus olisi uusi tilkku tilkkutäkkiin.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aalto-yliopiston professori Marko Terviö osuu Akateemisessa talousblogissa napakymppiin pohtiessaan budjettiriihen alla esiin nostettua ideaa investointivarauksesta. Investointivarauksen turvin yritys voisi jättää voitoistaan itselleen varoja verottamattomina sivuun tulevaa investointia varten. Keskusta on kaipaillut varausta.

Idean takana on Terviön mukaan ”poliitikon syllogismi” – tapa johtaa päätelmä kahdesta tai useammasta lauseesta. ”Jotain tarttis tehdä, tämä on jotain, eli tämä tarttis tehdä.”

Yritysverotusta – kuten muutakin verotusta – tulee yksinkertaistaa. Investointivaraus olisi tilkku tilkkutäkkiin. Kaiken lisäksi varaus suosisi epätasapuolisesti yrityksiä: välttävän investointi-idean keksinyt vahvasti voitollinen yritys hyötyisi siitä enemmän kuin hyvän idean saanut heikommin pärjännyt yritys. Veroasteen säätäminen on tehokkaampaa ja tasapuolisempaa.

Terviön havaitsema ilmiö ei ole uusi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) päätteli, että raha auttaa yrityksiä, yrityksillä ei mene nyt hyvin, joten tilanne korjaantuu etsimällä yrityksille lisää rahaa. Totuus on kuitenkin se, että rahoituksen puute ei ole merkittävä ongelma suomalaisille yrityksille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat