Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylioppilassuma on sitkeä

Joutenolon sijaan nuoria tulisi ohjata vaikka avoimeen yliopistoon.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kevään ylioppilaat sijoittuvat huonosti heti syksyllä alkaviin jatko-opintoihin. Syitä on monia, vapaaehtoisista välivuosista liiankin sinnikkääseen unelma-ammatin jahtaamiseen.

Vuoden tai kahden pohdinta elämän suunnasta lukion jälkeen voikin selkeyttää valintoja, mutta sitä pitempi huili pitkittyy helposti niin, että nuori jää vaille leivän tuovaa ammattitaitoa.

Ylioppilassumasta on oltu huolissaan jo vuosikymmeniä, ja uusia ylioppilaita on pyritty suosimaan esimerkiksi lisäpistein tai ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevien kiintiöin, jotka tulivat tänä vuonna laajemmin käyttöön.

Korkeakouluihin viime keväänä hakeneista ja valituista noin 80 prosenttia oli ensikertalaisia, mutta heidän joukossaan voi olla myös vanhempia ikäluokkia.

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava on syystä huolissaan siitä, että tänäkin syksynä aivan liian pieni osuus eli hieman yli kolmannes kevään ylioppilaista aloittaa tutkintoon tähtäävät jatko-opinnot. Opetushallituksen mukaan 22 405 uutta ylioppilasta haki paikkaa, ja 8 366 heistä sai sen.

Joutenolon sijaan nuoria tulisi ohjata vaikka avoimeen yliopistoon. Myös alan vaihto tulisi tehdä entistä helpommaksi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat