Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suojatiet kunniaan

Alakoululaisille vaarapaikkoja ovat erityisesti suojatiet

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Autoilijoilta ja muilta teillä liikkujilta vaaditaan jälleen erityistä valppautta, kun koululaiset aloittavat lukuvuotensa.

Lapsen tarkkaavaisuus liikenteessä herpaantuu helposti ja huomio kiinnittyy muihin asioihin. Lapsen aistit ja huomiokyky eivät ole vielä niin kehittyneet kuin aikuisella. Se jokaisen aikuisen on syytä muistaa.

Alakoululaisille vaarapaikkoja ovat erityisesti suojatiet. Komisario Heikki Kallio Helsingin poliisista sanoi (HS 9.8.), että suomalaisessa liikennekulttuurissa autoilijat eivät kunnioita suojateitä.

Suojatie on pelkkiä valkoisia raitoja, jos me tiellä liikkujat emme kunnioita sitä. Sinä teet suojatien, muistuttaa Liikenneturva mainoksessaan.

Hyvään liikennekulttuuriin kuuluu myös muiden liikkujien huomioiminen. Helsingissä syntyy turhan paljon vaaratilanteita, kun osa pyöräilijöistä harrastaa maantiepyöräilyä ihmisvilinän keskellä. Mallia voisi ottaa vaikkapa pyöräilyn suurkaupungeista Amsterdamista tai Kööpenhaminasta, joissa pyöräillään hyvinkin rauhallisesti.

Kesän iloisimpia uutisia oli se, että Helsingissä ei ole alkuvuoden aikana kuollut liikenteessä yhtään ihmistä. Toivottavasti tämä hyvä kehitys jatkuu.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat