Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komission ukaasit Ranskalle ovat kuin muurahaisen huutoa

Ranska ei ota juuri nyt neuvoja vastaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Mitä tapahtuu, jos budjettikurin vartijana ja sääntöjen ylipaimenena toimiva EU-komissio havaitsee maan, joka ei noudata komission taloushyveitä? Ja jos maa jatkaa ukaaseista huolimatta linjallaan?

Vastaus on, että riippuu maasta.

Ranskan valtiovarainministeriö ilmoitti alkuviikolla, että budjettivaje on kasvanut heinäkuussa vuoden takaisesta. Ministeriön mielestä tässä ei ole mitään huolestuttavaa. Sen mukaan tilannetta selittävät yhteisen maatalouspolitiikan tarpeisiin annetut ennakot.

Ranska on rakentanut pitkään talouttaan velan ja vajeen varaan. Valtion velka on kasvanut suhteessa bruttokansantuotteeseen kohta kymmenen vuotta peräjälkeen. Velkasuhde lähestyy sataa prosenttia. Vuonna 1980 velkaa oli vain kaksikymmentä prosenttia suhteessa bkt:hen.

Ranska on saanut kerta toisensa jälkeen komissiolta lisää aikaa panna taloutensa kuntoon. Espanja ja Portugalikin ovat saaneet ohjeita, mutta ne ovat oikaisseet suuntaansa. Ranska taas ei ole piitannut muiden määräilyistä.

Ranskassa pidetään ensi vuonna sekä presidentin- että parlamenttivaalit. Reaalipolitiikkaa ymmärtävä tietää, että komission ukaasit Ranskalle ovat nyt kuin muurahaisen huutoja kuurolle norsulle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat