Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaan vakaus on kupla

Virallisen version mukaan iskut turistikohteisiin eivät olleet terrorismia. Siltä koordinoitu pommien sarja kuitenkin vaikuttaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Thaimaan poliisivoimien tiedottaja kiirehti perjantaina vakuuttamaan, etteivät pommi-iskut pääkaupunki Bangkokista etelään sijaitseville turistialueille olleet terrorismia vaan ”pelkkää paikallista sabotaasia”.

Viranomaiset voisivat sanoa niin, vaikka kyseessä olisi terrorismi. Koordinoitu pommien sarja kohdistui Thaimaalle elintärkeään matkailuelinkeinoon.

Thaimaan vakaus on laajalti kupla. Turistialueet ovat kuitenkin olleet tähän asti yleisesti ottaen turvallisia. Pommi-iskut torstai-iltana ja varhain perjantaina eivät välttämättä ole merkki turvallisuuden romahtamisesta, mutta ne muistuttavat yhteiskuntarauhan hauraudesta.

Thaimaan eteläisimpien osien muslimienemmistöisillä alueilla on jo vuosia ollut ajoittaista väkivaltaa, mutta matkailukohteet eivät aiemmin ole olleet erikseen iskujen kohteena. Yhteensä neljä ihmishenkeä vaatinut yhdeksän pommin sarja on selvä muutos tilanteeseen.

Thaimaan hallitseva sotilaiden ja siviilien eliitti on pyrkinyt vakuuttamaan, että viime viikonvaihteessa kansanäänestyksessä hyväksytty uusi perustuslaki turvaa maan tulevaisuuden. Thaimaa on kuitenkin edelleen harvainvaltainen maa, jonka vakauden takeena oleva 88-vuotias kuningas on vakavasti sairas.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat