Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Budjetin tekijät vaihtuvat, tarpominen jatkuu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat arvioi valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) esittelemää budjettiehdotusta.

”Budjetti on 5,9 miljardia euroa alijäämäinen, mikä tarkoittaa, että Suomen valtionvelka paisuu ensi vuonna 111 miljardiin euroon. Tavoite velkaantumisen taittamisesta karkaa yhä kauemmas.”

”Kun koko julkinen velka lasketaan yhteen, EU:n 60 prosentin sanktioraja bruttokansantuotteesta on entistä pahemmin väärällä puolella.”

”Jos budjetista etsii positiivisia yllätyksiä, sellaiseksi on nostettava veronkevennysten määrä ja kohdistuminen sekä palkansaajille että eläkeläisille. – – Kevennyksistä toivottavasti on talouden piristeeksi, sillä kasvu näyttää edelleen olevan pitkälti kotimaisen kulutuksen varassa.”

”Edessä on kova rutistus, kun hallitus yrittää elokuun lopun riihessä sopia kasvu- ja työllisyyspaketista, jolla tavoitteeseen pääsyä vauhditetaan. Ilman työllisyyden roimaa parantumista valtiontalouden sopeutusurakka voi käydä ylivoimaiseksi.”

Pohjalainen toteaa Suomen talouden tarpomisen jatkuvan riippumatta siitä, ketkä ovat hallituksessa.

”Jos vielä muutama vuosi sitten sataa miljardia euroa pidettiin hirmuisena summana, nyt velkasumma nousee valtiovarainministeriön budjettiesityksessä 111 miljardiin euroon.”

”Petteri Orpon ensimmäinen budjetti rahaministerinä ei tuo kovin merkittäviä muutoksia viime vuosina totuttuun. Erityisesti velkaantumisen katkaisussa häämöttää epäonnistuminen.”

”On muistettava, että taloutta heikentää erityisesti vientiteollisuuden heikko jama. Viennin yskähtelyn takia on tärkeää, että hallitus pyrkii edistämään kotimaista kysyntää.”

”Globaalin markkinatalouden maratonmatkalla hallituksella on vain rajatut valtuudet käytössään, mutta matka koostuu pienistä askeleista.”

Ilkka iloitsee, että budjettiesitys toisi vesirokkorokotteen rokoteohjelmaan.

”Tauti on ikävä ja aiheuttaa vuosittain 76 000 poissaolopäivää töistä. On siis paitsi terveydellistä myös taloudellista merkitystä, kun poissaolot jäävät pitämättä ja hoitoa ei tarvita.”

”Vesirokkorokotteella valtaosa tautitapauksista pystytään estämään, ja täysimittainen rokottaminen hävittää ennen pitkää koko taudin Suomesta.”

”Uusi rokote kansalliseen rokoteohjelmaan toimii myös vahvana viestinä kesän aikana jälleen kerran puhjenneeseen rokotevastaiseen keskusteluun.”

”Muillekin rokotteille olisi budjetissa paikkansa ainakin alueittain: viime vuonna valtion rahat eivät riittäneet puutiaisaivokuumetta vastaan rokottamiseen Simossa ja Paraisilla, jotka ovat riskialueita.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat