Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistön aloite kaapattiin propaganda-aseeksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että Venäjä pyrkii ottamaan itselleen propagandahyötyä presidentti Sauli Niinistön heinäkuussa tekemästä lentoturvallisuuden parantamiseen pyrkivästä aloitteesta. Niinistö esitti sopimusta, jonka mukaan Itämeren alueella operoivat sotilaskoneet pitäisivät lentojensa ajan transponderit eli tunnistelaitteet päällä ja olisivat sitten tutkalla havaittavissa.

”Elokuun alussa Venäjän puolustusministeriö ilmoitti yllättäen kutsuvansa Nato-maiden sekä Suomen ja Ruotsin edustajia neuvotteluihin Moskovaan syyskuussa. – – Yksikään maa ei ole HS:n tietojen mukaan vastaamassa myönteisesti Venäjän puolustusministeriön kutsuun (HS 14.8.). Lännessä on ihmetelty, epävirallisesti, Niinistön avausta ja Suomen roolia Venäjän hankkeessa.”

”Niinistön ehdotukselle Itämeren turvallisuuden parantamiseksi on käymässä juuri niin kuin pelättiin. Venäjä tarttui ehdotukseen ilmeisesti ’ketun häntä kainalossa’. ”

”Jos transpondereista päästään sopimukseen, se on voitto. Jos ei päästä, sekin kääntyy Venäjän propagandassa Venäjän eduksi: länsi ei tarttunut sovinnon käteen.”

”Venäjä käyttää kahdenvälisiä sopimuksia ja avauksia aina ensisijaisesti omaksi hyödykseen iskiessään kiilaa lännen leiriin.”

Kaleva penää Venäjältä todisteita väitteille siitä, että ukrainalaiset terroristit olisivat hyökänneet Krimin niemimaalle.

”Ilman todisteita herää epäilys tarkoituksellisesta lavastuksesta, jolla Venäjä saisi tekosyyn lisätä sotilaallista hallintaa epävakaalla alueella.”

”Venäjä voi käyttää tilannetta hyväkseen kahdella tavalla: kaappaamalla kapinallisten hallitseman Itä-Ukrainan eli Novorossijan itselleen sotavoimin ja samalla hidastamalla Ukrainan pääsyä taloudellisesti jaloilleen.”

Aamulehti pohtii, miksi hallitusvastuu ei verota pääministeri Juha Sipilän johtaman keskustan kannatusta.

”Pääministeripuolue keikkuu kannatusmittausten kärjessä vaikeana aikana, jolloin hallitus joutuu tekemään epämiellyttäviä päätöksiä.”

”Keskustan suosiota ei verota merkittävästi sekään, ettei Juha Sipilän hallituksella ole esittää näyttöjä suurista onnistumisista.”

”Hallituksen työskentelytapakaan ei ole vakuuttanut. Se on ollut aikomista, junnaamista, soutamista ja huopaamista. Suurten ongelmien ratkaiseminen on yhä aikomusten asteella.”

”Vastuun kantaminen vaikeana aikana luetaan ilmeisesti ansioksi. Yrittäminen halutaan palkita, vaikka tulokset ovat ainakin toistaiseksi jääneet laihoiksi.”

”Kannatusmittauksissa menestyy, jos onnistuu näyttämään edes hiukan uskottavammalta valtakunnan asioiden hoitajalta kuin kilpailevat puolueet.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat