Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministerin vaihtumisella on poliittisia seurauksia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat ei epäile sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) eronsa perusteeksi ilmoittamia henkilökohtaisia syitä.

”Ministerin toimintaa seuranneet poliitikot ovat panneet merkille, että ministeri on ollut hyvin uupunut.”

”Eroa on silti syytä tarkastella myös kansakunnan edun näkökulmasta. Jos ministeri tuntee syyllisyyttä ja vähävoimaisuutta henkilökohtaisessa elämässään, hän tuskin kykenee toimimaan valtioneuvoston jäsenenäkään tehtävän edellyttämällä tarmolla vaan voi pahimmillaan taantua sätkynukeksi, jota virkamiehet ohjailevat. Hallitus on juuri niin heikko kuin sen heikoin ministeri. Mäntylän ero voi siten jopa vahvistaa hallitusta.”

Keskisuomalainen korostaa ministerin oikeutta hoitaa läheisiään ja perhettään.

”Mäntylän päätös on ymmärrettävä. Lähimmäisistä huolehtiminen on arvo, jonka täytyy mahtua nykyaikaisen työelämän ehtoihin. Ihmisellä on oltava oikeus tehdä vähemmän ja sopivampaa työtä, jos oma tai läheisten hyvinvointi sitä edellyttää.”

”On tärkeää, että tämä oikeus koskee myös ministereitä. Vaativiin ja epäkiitollisiin tehtäviin olisi entistä vaikeampi löytää halukkaita ja kyvykkäitä henkilöitä, jos heillä ei olisi mahdollisuutta normaaliin perhe-elämään.”

Hufvudstadsbladet kirjoittaa, että henkilövaihdoksilla on niiden syistä riippumatta aina seurauksia.

”Vaikka ministerinvaihdoksessa ei ole kyse poliittisista suuntakysymyksistä, se tulee varmasti jättämään jälkensä.”

”Puoluetoveri Kaj Turunen uskoo, että uudeksi ministeriksi nousevalla Pirkko Mattilalla on selvempi profiili kuin Mäntylällä ja että Mattila tuo omia näkemyksiään vahvemmin esille. Toiset ovat kuvanneet Mattilaa työmyyräksi, joka ei pidä melua itsestään.”

”Sote-uudistus kuuluu peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk) vastuulle, mutta sosiaali- ja terveysministeri on luonnollisesti keskeinen henkilö asian jatkovalmistelussa. Elokuussa monet keskeiset lait lähtevät lausuntokierrokselle, ja samaan aikaan jatkuu sote-palveluiden valinnanvapautta koskeva poliittinen työ.”

”Vajaan vuoden kuluttua myös peruspalveluministeri vaihtuu. Jo hallituksen aloittaessa tiedettiin, että Juha Rehula on tehtävässä hallituskauden kaksi ensimmäistä vuotta ja sitten tehtävän ottaa Annika Saarikko (kesk). Ennen sitä ehtii vielä tapahtua paljon.”

Kainuun Sanomat toteaa, että Pirkko Mattila saa sote-uudistuksesta kovan urakan.

”Perussuomalaiset puolustaa sote-uudistuksessa julkisen sektorin vastuuta ja kotimaista pk-sektoria, Mattila linjaa. Valinnanvapaudesta saattaa tulla vääntöä kokoomuksen kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat