Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ydinvoimalat alkavat näyttää dinosauruksilta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat kirjoittaa ydinvoimalarakentamisen vaikeuksista, joista kertoo muun muassa Britannian Hinkley Pointin voimalahankkeessa vastikään otettu aikalisä.

”Takuuhinta on keskeinen syy, miksi konservatiivijohtaja Theresa May haluaa tarkastella hanketta vielä uudelleen. Toinen syy empimiseen liittyy laitostoimittaja Arevan osaamiseen.”

”Arevalle EPR-laitokset ovat osoittautuneet katastrofiksi. Niin Olkiluodossa kuin Ranskan Flamanvillessa rakennettavat voimalat ovat vuosikymmenen myöhässä, ja molemmissa maissa kustannukset ovat karanneet moninkertaisiksi alkuperäiseen verrattuna.”

”Arevalle Britannian sopimus on kohtalonkysymys. Jos sopimusta ei synny, on vaarana, että koko laitostyypin kehittäminen ajetaan alas. Suomellakin on asiassa paljon pelissä, sillä Olkiluotoon rakenteilla oleva EPR-reaktori uhkaa jäädä pilotiksi. Silloin laitoksen ylläpitäminen, kehittäminen ja huoltaminen tuottaisivat Teollisuuden Voimalle paljon päänvaivaa.”

”Venäläisen laitostoimittajan Fennovoimalle toimittama ydinvoimala tuskin kykenee tuottamaan sähköä huomattavasti halvemmalla kuin Arevan laitos.”

”Teknologiamurroksen myötä ydinvoimaloille uhkaa käydä kuin dinosauruksille, jotka eivät kyenneet muuttumaan ympäristön mukana.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat