Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juhlaviikot säteilee

Helsingin juhlaviikot ovat auttaneet lisäämään kulttuuritarjontaa myös Helsingin muilla festivaaleilla ja muualla Suomessa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Eilen perjantaina käynnistyneillä Helsingin juhlaviikoilla on aina ollut vaikutusta varsinaisen tapahtumakalenterinsa ulkopuolella. Yli 60 vuoden historiallaan tapahtuma on ollut esikuva eri puolilla maata syntyneille kesäfestivaaleille. Myös Helsingistä tulevat esiintyjät ja yleisö ovat olleet tärkeä osa monen paikkakunnan kesäisen kulttuuritarjonnan kasvua.

Uudistuminen on kasvattanut klassisen musiikin tapahtuman monipuoliseksi kaupunkifestivaaliksi, jossa on taiteiden yötä, etnomusiikkia ja lastentapahtumia. Tapahtumapaikkoja ovat yhtä hyvin Huvila-teltta kuin kapakat.

Ajoittain Juhlaviikkojen järjestäjät ovat huolestuneet havainnosta, etteivät ainoastaan tapahtumapaikat keskity Helsingin kantakaupunkiin vaan myös huomattava osa yleisöstä tulee Töölön ja Kallion rajaamalta alueelta.

Syy ei ole Juhlaviikoissa. Kaupunkien rakenteelle on tyypillistä, että kulttuurin suurkuluttajat painottavat asuinpaikan valinnassaan hyvien kulttuuripalvelujen läheisyyttä.

Juhlaviikkojen säteilyvaikutus näkyy onneksi myös siinä, että Helsinkiin on viime vuosina kasvanut laaja kaupunkifestivaalien tarjonta. Niissä on sisältöä hyvin laajalle yleisölle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat