Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka ei uhkaa vakautta

Länsi-Saksan velka-armahdusta tarvitsivat ulkopuolisetkin. Kreikan armahdusta tarvitsee vain Kreikka.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kreikassa ovat valmistumassa laskelmat, joiden mukaan Saksan pitäisi antaa Kreikalle 269 miljardia euroa sotakorvauksina. Korvauksia pohtiva parlamentaarinen komitea saanee työnsä valmiiksi syyskuussa.

Vaikka kreikkalaiset elättelevät toivetta, että vaatimus voitaisiin muuttaa juridiseksi prosessiksi Saksaa vastaan, komitean työn todellinen arvo on poliittinen.

Komitea tarjoaa pääministeri Alexis Tsiprasille moraalisen aseen. Kun taas kohta neuvotellaan Kreikan veloista ja tukijärjestelyistä, Tsipras voi iskeä pöytään laskelmat osoittaakseen, että kovat otteet Kreikkaa vastaan ovat toisen maailmansodan tapahtumien valossa moraalittomia. Länsi-Saksa sai osittaisen velka-armahduksen maailmansodan jälkeen.

Samalla Tsipras lyö kiilaa vastapuolen väliin. Kansainvälinen valuuttarahasto empii yhä osallistumistaan tukijärjestelyihin. Se pitää ehtona sitä, että Kreikan velkatilanne saadaan kestävälle pohjalle.

Olipa laskelmista apua tai ei, selvää on, ettei Kreikka pysty maksamaan velkojaan täysimääräisesti takaisin. Ero menneisyyden Länsi-Saksan ja nykyisyyden Kreikan välillä on se, että Länsi-Saksan nopeaa nousua tarvittiin. Sitä tarvittiin palauttamaan vakaus Eurooppaan. Kreikan kyky uhata vakautta katosi jo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat