Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistön aloite puhuttaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hufvudstadsbladet käsittelee pääkirjoituksessaan keskustelua, jota käydään presidentti Sauli Niinistön tekemän Itämeren lentoturvallisuusaloitteen ympärillä. Venäjä tarttui aloitteeseen ja lähetti kutsuja keskusteluihin.

Lehti suhtautuu epäillen väitteeseen, että Suomen rooli asiassa olisi herättänyt hämmennystä.

”Presidentti Niinistön aloite transpondereiden käyttöpakolle Itämeren yllä lennettäessä on suhteellisen epädramaattinen eikä kovinkaan yllättävä. On hämmentävää, jos siitä syntyi hämmennystä”, lehti kirjoittaa.

Pääkirjoituksen mukaan osa mediasta suhtautui väärin Niinistön blogikirjoitukseen, jossa hän kommentoi Helsingin Sanomien väitteitä. Lehden mukaan Niinistö on ajoittain ollut herkkähipiäinen kritiikin suhteen, mutta hänellä oli täysi oikeus oikoa väärinkäsityksiä.

”Se, että jotkut mediat tulkitsivat blogitekstin myllykirjeeksi, tuntuu liioittelulta. Niinistö ei läksyttänyt.”

Aamulehti katsoo, että Niinistön aloite karkasi käsistä. Lehden mukaan Venäjä tarttui aloitteeseen laskelmoivalla tavalla tehden siitä omia etujaan palvelevan työkalun.

”Kiusalliseen valoon joutuneen Niinistön närkästys on ymmärrettävää. Hän on toiminut rehellisin mielin hyvässä tarkoituksessa. Epäilyt Moskovan juoksupoikana toimimisesta ovat loukkaavia.”

”Ehkä Niinistö jätti liian vähälle huomiolle Moskovan tavan toimia. Siinä suora katse ja reilu kädenpuristus eivät vielä takaa mitään.”

”Moskovassa keksittiin, että Suomen presidentin nimiin pantu aloite sopi propagandan apuvälineeksi.”

Lehden mukaan Venäjä pysyy halutessaan kääntämään neuvottelut omaksi voitokseen, syntyipä sopimusta lentoturvallisuuden parantamisesta tai ei.

Turun Sanomat katsoo, ettei Niinistön aloitteellisuutta pidä moittia, vaikka aloite lähti omille urilleen.

”Aloite on muuttunut aavistuksen kiusalliseksi sen jälkeen, kun Venäjän puolustusministeriö ehdotti Baltian maille, Puolalle, Ruotsille ja Suomelle Moskovassa käytäviä keskusteluja Itämeren turvallisuushuolien vähentämisestä. Venäjä on kutsunut keskustelupyyntöä Niinistön aloitteeksi. Venäjä on ehdottanut myös kahdenvälisiä keskusteluja. Ne ovat aiheuttaneet hämmennystä kutsun saaneiden piirissä ja laajemmaltikin.”

Lehden mukaan Ruotsi ja Suomi ovat toimineet oikein torjuessaan kahdenväliset keskustelut.

”Toivottavasti Venäjä on tosissaan aloitteessaan eikä odota siitä bumerangia, jotta voisi sanoa lännen vähät välittävän alueen turvallisuuden parantamisesta. Kahdenvälisillä keskusteluilla Venäjä on pyrkinyt hajottamaan EU- ja Nato-maiden yhtenäisyyttä.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat