Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irti kuristavasta ketjusta

MTK viestii, että tuottaja ja kuluttaja voisivat pelata yhdessä välikäsiä vastaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maataloustuottajat rimpuilevat irti ruokaketjusta, jota he pitävät kuristavana. Maataloustuottajien keskusliitto MTK avasi viime viikolla verkkokaupan, joka kokoaa suomalaisia tuottajia tarjoamaan tuotteitaan suoraan kuluttajille.

Keskustelu ruoan hinnasta on tuonut esiin monta totuutta. Tilastokeskuksen mukaan ruoan hinta laski EU-jäsenyyden alussa, kääntyi sitten nousuun ja hiljattain taas laskuun. Tuottajien mukaan hinta-ale on otettu heidän pussistaan – kaupan mukaan taas kaupan kassasta.

Hintakehitykseen on saattanut vaikuttaa raaka-aineiden maailmanmarkkinahintojen ja energian hinnan lasku. Ylitarjontaa on ollut maidosta, viljasta ja lihastakin.

Kaupalle tämä tarjosi pelin paikan: Jos pitää hinnat ennallaan, voi saada lisää katetta. Toinen vaihtoehto on se, että laskee kuluttajahintoja – luopuu tulevista lisäkatteista – ja kaappaa lisää markkinaosuutta. Valittiin kilpailu. Paine tuottajalle tulee kauppaakin kauempaa.

Ruokaa on ennenkin myyty verkossa. MTK:n järjestämänä kauppa on viesti siitä, että tuottaja ja kuluttaja voivat pelata yhdessä välikäsiä vastaan. Omille se kertoo, että keskusjärjestö tekee konkreettista edunvalvontaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat