Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkustelu ja johtaminen menevät urheilun edelle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kirjoittaa, että Rion kisat tuntuivat suomalaisittain väliolympialaisilta.

”Osaksi se johtui hankalasta aikaerosta, jonka vuoksi moni katsoi kisojen näyttävimmät urheilusuoritukset vasta jälkilähetyksinä, tulokset jo tietäen. Ehkä isoin syy tunteeseen oli kuitenkin suomalaisten kehno menestys. – – Mitalilajikaan, nyrkkeily, ei kuulu suomalaisia syvimmin sykähdyttäviin.”

”Kehnon menestyksen syyksi on tarjottu liian pientä rahallista panostusta huippu-urheiluun tai nuoren sukupolven ajattelu- ja elämäntapojen muutosta. – – Samaan aikaan urheilu on Suomessa menettänyt merkitystään yhteiskunnallisen nousun väylänä. On hyvin mahdollista, että suomalaiset saavat ainakin kesäkisoissa tästä eteenpäin tottua vaatimattomaan menestykseen. Se kirvelee, mutta enää Suomea ei ole tarvetta juosta, heittää tai lyödä maailmankartalle.”

Kainuun Sanomat toteaa, että ennakkoon asetetun mitalitavoitteen puuttuminen asettaa Suomen huippu-urheilun outoon valoon.

”Voidaanko puhua koordinoidusta toiminnasta, jos ei ole tavoitteita, joilla onnistumista mitataan?”

”Kun Mika Kojonkoski valittiin huippu-urheiluyksikön johtoon neljä vuotta sitten, hän itse totesi, että vaikka työn tuloksellisuutta voidaan seurata eri mittareilla, lopulta vain kansainvälinen menestys merkitsee. Ja millä sitä kansainvälistä menestystä mitataan, ellei arvokisoissa saavutetuilla mitaleilla?”

”Urheiluyksikön johtaja totesi senkin, että jos tulosta ei synny, miehiä pitää vaihtaa. Tässä olympiakomitealla onkin mietinnän paikka.”

Iltalehden mukaan yleiskuva suomalaisten kisasuorituksista jäi laimeaksi.

”Mitaleita ja urheilusaavutuksia odoteltaessa täytyy tietysti olla realisti. Meille sopivia vertailukohtia ovat lähinnä muut Pohjoismaat. Tässä vertailussa jäimme nyt selvästi peränpitäjäksi.”

”Urheilusta on tullut matkustelun, organisaatioiden ja johtamisen peliä, jossa urheilu ja urheilija tuntuu joskus katoavan. Nyt pitäisikin palata juurille: liikkumisen ja kuntoilun iloon.”

Ilkka pitää mediaa suurimpana syyllisenä lamaannuttavaan pettymykseen.

”Media tekee sen, mitä median halutaan tekevän. Se luo ja vahvistaa urheilusta mielikuvia, jotka valitettavan usein irtoavat iloisesti todellisuudesta.”

”Urheilija on aika suojaton tässä katteettomien odotusten ristiaallokossa. Legendaarinen ’teen parhaani ja katsotaan, mihin se riittää’ sopisi hyvin urheilijan motoksi, mutta valitettavasti se ei alkuunkaan riitä menestysnälkäiselle sohvakansalle.”

”Mikä kansan arjessa muuttuu, jos maan mitalisaalis jää kisoissa heikoksi? Ei mikään.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat