Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluoppia musiikista

Suomi tuottaa klassisen musiikin mitalisteja paljon enemmän kuin urheilun mitalisteja.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisten urheilijoiden menestys Rio de Janeiron olympialaisissa jäi näkemättä. Rio ei ole poikkeus. Suomalaisen urheilun saavutukset ovat olleet viime vuosina vähäiset oikeastaan kaikissa muissa lajeissa paitsi jääkiekossa – joka ei ole maailmalla suuri laji.

Yksi selitys tulostasoon on se, että Suomi on pieni maa. Miksi sitten muutamat samankokoiset ja pienemmätkin pärjäsivät paremmin? Esimerkiksi käyvät Slovakia, Uusi-Seelanti, Kroatia ja Slovenia.

Väkimäärään vetoava selitys on huono jopa Suomen kokemusten valossa. Miten pieni maa pystyy tuottamaan vuosi vuoden jälkeen loistavia klassisen musiikin soittajia? Esimerkiksi käy vaikkapa Pekka Kuusisto. Miksi Suomesta nousee kansainväliselle huipulle kapellimestareita enemmän kuin vaikkapa Ruotsista?

Ehkä huippu-urheiluyksikön kannattaisi ulkomaille suuntautuvien opintoretkien asemesta tutustua klassisen musiikin koulutukseen Suomessa. Suomessa musiikkiopistojärjestelmä kerää laajan harrastajajoukon. Harrastelijat saavat harrastella, mutta lahjakkaimmat jäävät opettajien haaviin. Heidät ohjataan jo nuorina yksilöllisen huippuvalmennukseen, jossa muu yhteisö on tukena. Apua tarjoavat myös vanhat osaajat – jopa ilman palkkaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat