Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailu sopii kaupungeille

Kaupunkien välinen kilpailu ei parhaimmillaan ole nollasummapeliä, vaan se yllyttää kaikki parempiin suorituksiin.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Urheilusta tuttu tuloslista auttaa puristamaan monimutkaiset ilmiöt helposti hahmotettavaan muotoon. Kilpailukyvystä, lehdistönvapaudesta, oppimistuloksista ja inhimillisestä kehityksestä tulee keskustelunaiheita, kun panee maat paremmuusjärjestykseen.

Sama toimii myös kaupunkien ja seutukuntien menestyksen vertailussa. Konsulttitoimisto MDI pyrkii alueprofiileillaan yhdistämään tiedot esimerkiksi taloudesta, koulutuksesta ja väestökehityksestä (HS 24.8.).

Lista paljastaa, että menestys ei ole sattumaa mutta siihen ei ole yhtä reseptiä. Helsingin seutu sijoittuu hyvin, kuten maan ainoa metropolin kuuluukin, mutta sen edelle pinnistää menestyvän vientiteollisuuden Vaasa.

Kilpailu tuntuu tekevän kaupungeille hyvää. Helsinki kamppailee muiden Pohjois-Euroopan keskusten kanssa, mutta kaikkien suoritusta parantaa, jos osallistuu kovaan kisaan talouselämässä, tutkimuksessa ja koulutuksessa.

Oma lukunsa on pohjalaismaakuntien keskusten keskinäinen mittelö. Vaasan lisäksi sekä Seinäjoki että Kokkola mahtuvat Suomen kärkikymmenikköön. Tulos osoittaa, että kehitys ei ole nollasummapeliä ja että naapuria kannattaa yllyttää.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat