Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järistys on vasta tuhon alku – korruptio ennen maanjäristystä ja sen jälkeen lisää uhrien taakkaa

Maanjäristys on kova koetus pelastusviranomaisille, ja Italiassa ensiavussa tehdään ansiokasta työtä. Korruptio kuitenkin vaikeuttaa katastrofista selviytymistä entisestään.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Varhain keskiviikkoaamuna maanjäristys tuhosi suuren osan Amatricen kauniiksi sanotusta vuoristokaupungista Keski-Italiassa. Torstaihin mennessä tuhoalueelta oli löytynyt 250 kuolonuhria.

Läheisessä L’Aquilan kaupungissa osataan ounastella, mitä Amatricen tuhosta selvinneillä on seuraavaksi edessään. Lähes saman vahvuinen maanjäristys aiheutti laajaa tuhoa L’Aquilassa huhtikuussa 2009. Yli seitsemän vuotta myöhemmin kaupungin jälleenrakennustyö on yhä kesken. Kesäkuussa viisi kirkkojen korjauksista vastannutta ihmistä pidätettiin syytettyinä korruptiosta.

Maanjäristys on kova koetus pelastusviranomaisille, ja Italiassa ensiavussa tehdään ansiokasta työtä. Ongelmat ovat kuitenkin suuria jo ennen maan vavahtelua, ja ne tuntuvat järistyksen jälkeenkin.

Yksi korruption perinteisistä seurauksista on rakennusmääräysten rikkominen. Se lisää tuhoja, kun järistys iskee.

Toinen ongelma on edessä, kun tuhoalueelle alkaa virrata rahaa ja materiaalia jälleenrakennusta varten. Se on toistuvasti aiheuttanut järjestäytyneelle rikollisuudelle ja paikallishallinnon korruptoituneille osille vastustamattoman kiusauksen.

Italia on kansalaisilleen velkaa sen, että apu menee tällä kertaa perille.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat