Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluekannatus on ennallaan

Kesällä politiikassa ei tapahtunut juuri mitään. Ehkä siksi gallupitkin pysyivät ennallaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kesä ei tuonut merkittäviä muutoksia puolueiden kannatuslukemiin. Uusimman HS-gallupin  mukaan näkyvin muutos oli, että perussuomalaisten sijoitus huononi taas yhden pykälän, kun vasemmistoliitto meni niukasti ohi. Nyt perussuomalaiset on kuudentena, mutta käytännössä puolue on tasoissa vasemmistoliiton kanssa.

Perussuomalaisten kannatuksen väheneminen on pysähtynyt, mutta vasemmistoliiton kannatus kasvoi edellisestä mittauksesta.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on edelleen heikentynyt.

Epätietoisten tai äänestämättä jättävien osuus on nyt suurin kuuteen vuoteen. Yksi mahdollinen selitys on loma-aika: politiikassa ei mittausaikana heinä–elokuussa tapahtunut mitään mainittavaa, ja lomien aikaan äänestäjätkään eivät viitsi rasittaa mieltään politiikalla.

Kunhan politiikan syksy pääsee vauhtiin, parin puolueen kannatuksen kehitys on mielenkiintoista seurattavaa. Mitä tapahtuu kokoomuksen kannatukselle, kun puolueen puheenjohtaja ja samalla valtiovarainministeri vaihtui Alexander Stubbista Petteri Orpoon? Sdp:n kannatus taas saattaa vaikuttaa Antti Rinteen pohdintoihin jatkokaudesta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat