Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairauslomia on vaikea ohjailla poliittisesti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka kirjoittaa, että sairauslomien ohjepituudet palvelevat parhaiten vain epävarmaa lääkäriä.

”Työterveyslaitoksen mukaan lääkärien arviot sairauslomien tarpeesta samassa sairaudessa vaihtelevat maantieteellisten alueiden ja lääkärien erikoistumisalojen mukaan.”

”Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2014 tekemien laskelmien mukaan sairauspoissaoloista aiheutuvat menetetyn työpanoksen kustannukset ovat vuositasolla noin 3,4 miljardia euroa. Yhtä palkansaajaa kohden kustannukset ovat 1 590 euroa vuodessa.”

”Sairauslomia ei ohjailla poliittisilla päätöksillä. Niihin vaikutetaan – siltä osin kuin sairauksiin ylipäänsä voidaan vaikuttaa – ensisijaisesti työntekijöiden terveillä elämäntavoilla ja työpaikkojen käytännöillä ja ilmapiirillä.”

Karjalainen vaatii, että yrittäjien näkemyksiä on kuunneltava hallituksessa, koska suuren osan työpaikoista uskotaan syntyvän pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

”Kyllä yrittäjät on otettava myös neuvottelupöytiin pohtimaan uusia tavoitteita sekä keinoja niihin pääsemiseksi. Kannattaa huomata, että yrittäjäjärjestö edustaa yli 115 000 yritystä, jotka työllistävät noin 650 000 palkansaajaa, eli käytännössä joka neljännen suomalaisen palkansaajan.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat