Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahankäytön taito periytyy

Suunnitelmallisten vanhempien lapsi on itsekin suunnitelmallinen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Taloustaitoa voidaan nykyisin tarjota jo alakoulun neljännellä luokalla, kun aiemmin oppia saattoi saada vasta yläkoulussa. Pörssisäätiön mukaan talousoppia pitää jakaa lapsille mahdollisimman aikaisin.

Pörssisäätiö perustelee näkemystään sillä, että 25–34-vuotiaista 13 prosentilla on maksuhäiriö. Tästä voi päätellä, että rahanhallintataidot ovat heiltä hukassa.

Marttaliiton ja Lähi-Tapiolan tuore selvitys kertoo, että taloustaitoja ei kuitenkaan opita koulussa vaan ennen kaikkea kotona. Kyselyssä 70 prosenttia suomalaisista luokitteli itsensä suunnitelmallisten rahankäyttäjien joukkoon. Jos vanhemmat kuuluvat tähän ryhmään, myös lapset ovat suunnitelmallisia.

Sama toimii myös toisinpäin. Molempia vanhempiaan huolettomiksi rahankäyttäjiksi luonnehtivista lapsista lähes puolet käytti itse rahaa huolettomasti.

Selvityksestä käy ilmi sekin, mistä paras kodin ulkopuolinen talousoppi tulee. Ylivoimaisesti parhaana opettajana pidettiin kesä- ja osa-aikatöitä.

Tilanteessa on ongelmallista se, että rahataitojen puutteet voivat kasautua. Jos huolettomien vanhempien huoleton lapsi ei koskaan ole tarpeeksi suunnitelmallinen hakeakseen kesätyötä, talousoppia ei kerry.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat