Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailukykysopimuksen kattavuus ylitti rajan

Sekä neuvotteluprosessi että sopimus olivat poikkeuksellisia.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kilpailukykysopimuksen kattavuus ylitti sunnuntaina 90 prosentin rajapyykin, kun tietotekniikka-alalle saatiin neuvottelutulos uudesta työehtosopimuksesta.

Hallitus on luvannut tehdä ensi vuonna tuloveroihin 515 miljoonan euron helpotuksen, jos kattavuus ylittää 90 prosenttia ennen hallituksen budjettineuvotteluja. Ne käydään keskiviikkona ja torstaina.

Viime viikolla sopimukseen pääsi myös rakennusala. Rakennusteollisuus RT:n mielestä sopimus olisi pitänyt hyväksyä osaksi kilpailukykysopimusta, mutta Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä rakennusalan sopimusta ei voi laskea mukaan, koska siinä työaikaa ei pidennetä 24 tunnilla ilman palkanlisää.

Kilpailukykysopimuksesta tuli keskitetyksi tuloratkaisuksikin poikkeuksellisen kattava. Poikkeuksellista on myös se, että työntekijöiden asemaa heikennettiin. Heikennyksistä merkittävin oli vuosityöajan lisääminen kolmella työpäivällä.

Myös neuvotteluprosessi oli poikkeuksellisen pitkä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) yritti ajaa sopimusta valmiiksi jo ennen hallituksen nimitystä viime vuoden keväällä. Käänne tapahtui vuodenvaihteessa, kun EK:ssa alettiin epäillä pakkolakien läpimenoa ja hyötyä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat