Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuustojen ei pidä hyväksyä liikenneinvestointien hintojen nousua luonnonlakina

Kuntapäättäjät tuntuvat pitävän investointien loppusumman nousua luonnonlakina, eikä vastuunkantajia jälkikäteen löydy. Veroeuroista täytyisi pitää parempaa huolta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pääkaupunkiseutu kasvaa, mutta myös liikenneinvestointien loppulaskut kasvavat. Länsimetron hinta-arvio oli vuoden 2008 rahassa noin 700 miljoonaa euroa. Käyttöönottoaan odottavan metron jatkeen hinnaksi on ehkä tulossa 1,1 miljardia euroa.

Helsingin Itäkeskuksesta Leppävaaran kautta Espoon Keilaniemeen kulkeva Raide-Jokeri hyväksyttiin kaupunkien valtuustoissa kesäkuussa. Päätöstä tehtäessä Raide-Jokerin hinnaksi arvioitiin 275 miljoonaa euroa. Suunnitelmien tarkentuessa hinta nousi.

Tänään keskiviikkona Helsingin kaupunginvaltuusto ottaa kantaa Kruunusiltoihin, jotka yhdistäisivät Laajasalon kantakaupunkiin. Siltojen rakennuskustannusarvio on päätösesityksen mukaan 259 miljoonaa euroa.

Päättäjät vetoavat mielellään lukuihin, jotka ovat käytettävissä päätöksentekohetkellä. Jos investointibudjetit kasvavat toteutuksen aikana, se kuitataan luonnonlaiksi. Länsimetro on valitettava esimerkki siitä, miten vaikeaa on edes yrittää selvittää budjetin ylityksen syitä.

Mistään ei tunnu löytyvän sitä tahoa, joka olisi vastuussa kaupunkilaisille aikataulun ja budjetin pitävyydestä. Toivottavasti päättäjät ovat tulevaisuudessa aiempaa tarkempia veroeurojen käyttäjiä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat