Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Delfiinien siirto Kreikkaan oli vaihtoehdoista paras

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kirjoittaa Särkänniemen delfiinien siirrosta Kreikkaan.

”Ihanteellisia vaihtoehtoja ei ollut, sillä delfiinien ’vanhainkodit’ maailmalla ovat toteuttamista vaille valmiita.”

”Animalia vaati delfiinien säilyttämistä Särkänniemessä, kunnes niiden vanhainkoteja joskus jonnekin valmistuisi. Kanta on perusteltu edellyttäen, ettei eläinyksilöiden hyvinvoinnin maksimoinnin kustannuksille lasketa ylärajaa.”

”On huomattava, että Särkänniemen delfinaarion lopullisesti sulkeuduttua eläinsuojelujärjestöt ovat saaneet tahtonsa läpi. Sen jälkeen siirto uuteen delfinaarioon oli epätäydellisistä vaihtoehdoista paras ja realistisin.”

”Sosiaalisessa mediassa nousi myrsky siitä, ettei Särkänniemi tiedottanut siirto-operaatiosta. Pimittämisen syynä oli epäilemättä aito huoli eläinten turvallisuudesta. Delfiinien selviytymistä olisi tuskin edistänyt, että mielenosoittajat olisi päästetty niiden kylkeen stressaavan siirron alkuvaiheessa.”

”Jälkikäteen on helppo sanoa, että virhe tehtiin jo vuonna 1984, kun delfinaarion perustamisesta Särkänniemeen päätettiin. Sittemmin yleinen mielipide on kääntynyt voimakkaasti delfiinien viihdekäyttöä vastaan. Eläinsuojeluliikkeelle kuuluu suuri ansio ymmärryksestä, ettei älykkäitä eläimiä tule vangita ihmisten lapselliseksi huvitukseksi.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat