Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruokahävikkiä voi vähentää

Ruokahävikki on turha ongelma, johon voidaan vaikuttaa. Lähes kolmannes maailman elintarvikkeista päätyy roskiin joka vuosi. Se on paitsi kallista ja järjetöntä myös ekologisesti kestämätöntä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ja turha ongelma, johon voidaan vaikuttaa. Lähes kolmannes kaikista maailman elintarvikkeista päätyy roskiin joka vuosi. Se on paitsi kallista ja järjetöntä myös ekologisesti kestämätöntä.

Samaan aikaan kun miljardi ihmistä näkee nälkää, ruokaa tuotetaan enemmän kuin koskaan ja heitetään pois miljoonia tonneja.

Hävikkiin on alettu kiinnittää huomiota sekä kustannusten että lisääntyneen ympäristötietoisuuden takia. Euroopan unioni on listannut tavoitteiksi muun muassa yhteistyön parantamisen koko ruokaketjun sisällä, päiväysmerkintöjen kehittämisen ja ruoanjakelun helpottamisen. Hävikkiä onkin tärkeä vähentää koko ketjussa.

Suomessa roskiin päätyy vuosittain 400 miljoonaa kiloa ruokaa. Kotitaloudet heittävät pois 140 miljoonaa kiloa.

Hyviä aloitteita on tehty. Esimerkiksi kauppa ohjaa myymättä jääneitä elintarvikkeita hyväntekeväisyyteen, ja hävikkiruokaravintola käyttää elintarvikkeita, jotka eivät ole kelvanneet kuluttajalle.

Iso rooli ruokahävikin vähentämisessä on kuluttajalla. Suunnittelu ja harkinta ostopäätöksissä sekä jämäruoan hyötykäyttö auttavat myös säästämään rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat