Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidenttinsä erottanut Brasilia haavoitti itseään

Brasilia käänsi uuden lehden, mutta Dilma Rousseffin viraltapano ei lopeta repivää poliittista kamppailua.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vannottuaan valan Brasilian presidenttinä keskiviikkona Michel Temer ryhtyi valamaan uskoa maansa talouden uuteen nousuun. Se oli hänen tehtävänsä jo virkaa tekevänä presidenttinä, kun Dilma Rousseffin viraltapanoprosessi eteni neljä kuukautta Brasilian kongressissa.

Poliittisten korruptioskandaalien vyyhti ja ennenkokemattoman pitkä talouden taantuma ovat repineet Brasiliaa jo yli kaksi vuotta.

Temerin mukaan nyt on käännetty uusi sivu. Kertomus kuitenkin jatkuu.

Talouden kohentaminen on ensimmäinen asia, jota varsinkin yritykset ja ulkomaailma toivovat. Brasilian tulevaisuudelle yhtä välttämätöntä on poliittisten instituutioiden vahvistaminen ja siivoaminen skandaalien jälkeen.

Rousseffin viraltapanon seuraukset ovat kaksijakoiset. Toisin kuin Rousseff itse väitti, kyseessä ei ollut vallankaappaus. Korruptio turposi Rousseffin edustaman työväenpuolueen lähes 13 vuotta jatkuneella valtakaudella, ja viraltapano tapahtui perustuslain mukaisesti.

Presidentin viraltapano jättää kuitenkin syvät poliittiset haavat, varsinkin kun monet viraltapanijat ovat itse syytettyinä väärinkäytöksistä. Repivä poliittinen kamppailu ei päättynyt tähän.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat