Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkarin hallitus käytti maahanmuuttopolitiikassaan aidan rakentajia – Suomen hallitus sai maahanmuuttovirastolta sen aidan, jonka hallitus halusi

Hallitus olisi voinut pienentää maahanmuuttoviraston paineita, jos paineiden pienentäminen olisi ollut hallituksen etujen mukaista.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turvapaikkaa hakevien määrä kasvoi äkillisesti monessa Euroopan maassa vuosi sitten. Osa maista vastasi nostamalla eteen fyysisiä esteitä. Rajattomaan Eurooppaan alkoi nousta rajamuureja. Esimerkiksi Unkari otti kovan linjan.

Kaikki nostetut esteet eivät olleet fyysisiä – muureja on monenlaisia.

Suomessa maahanmuuttovirasto Migri määritteli viime keväänä uudet ohjeet kolmelle tärkeimmälle lähtömaalle. Ohjeiden mukaan Suomeen tullut voidaan palauttaa lähtömaahansa jonnekin muualle kuin kotiseudulleen, jos vaihtoehtoinen palautuspaikka on turvallisempi. Humanitaarinen suojelu poistui ja toissijaista suojelua rajoitettiin.

Toissijaisen suojelun perusteella voidaan myöntää oleskelulupa niille, jotka eivät saa turvapaikkaa mutta ovat vaarassa kotimaassaan.

Sisäministeriö asetti kovat tavoitteet Migrille: turvapaikkapäätöksiä pitää syntyä paljon nopeammin kuin ennen.

Lopputulos hahmottuu, kun yhtälöön lisää sen, että politiikan päättäjät alkoivat saada kovaa palautetta monilta äänestäjiltään. Turvapaikan hakijoiden suuri määrä ärsytti erityisesti tuoreen hallituspuolueen perussuomalaisten kannattajia.

Suomen maahanmuuttopolitiikka muuttui, ja Migristä tuli muutoksen välikappale. Aidon turvapaikkatarpeen tutkimisen sijaan Suomi halusi käännyttää mahdollisimman monia ja tehdä selväksi tuloa pohtiville, että tänne ei kannata saapua.

Migrin työntekijät kertoivat Helsingin Sanomissa (4.9.) huolensa. Heidän mukaansa tämä paine yhdessä työmäärän kanssa on johtanut siihen, että turvapaikkaratkaisujen laatua ei voi taata.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla, ettei hän osaa sanoa, mistä tällainen Migrin väen tuntema paine on tullut. Ei ainakaan hallituksesta, hän sanoi.

Jos hallitus olisi halunnut tällaisen – oikeusvaltioperiaatteita ja ihmisoikeuksia uhkaavan – paineen poistaa, hallituksella olisi kyllä ollut keinot. Kun näin ei ole tehty, voi päätellä, että hallitus on saanut Migriltä sitä mitä hallitus haluaa. Aivan kuin pyytämättä ja yllätyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat