Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työmarkkinoilla on aina jokin neuvottelu päällä

Kilpailukykysopimus saatiin maaliin. Seuraavaksi neuvotellaan työllisyyspaketista.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yli vuoden puuhattu kilpailukykysopimus varmistui maanantaina, kun kunta-alan neuvottelujärjestöt allekirjoittivat kunta-alan sopimukset. Kantaansa aprikoi aivan viime minuuteille lähi- ja perushoitajien Super. Järjestön mukaantulo tarvittiin, jotta hallitus voi toteuttaa lupaamansa veroalen täysimääräisenä.

Vuoden mittaan yksi jos toinenkin liitto niin työntekijä- kuin työnantajapuolellakin on noussut ratkaisijan rooliin. Hallitus kaipasi sopimusta niin kipeästi, että sen ahdinkoa käytettiin hyväksi.

Kilpailukykysopimus on nyt saatu valmiiksi, mutta liikehdintä työmarkkinoilla jatkuu. Seuraavaksi maan hallitus alkaa neuvotella järjestöjen kanssa työllisyyspaketista. Sekä SAK:n että STTK:n hallitukset päättivät maanantaina suostua neuvotteluihin. Kumpikin tosin asetti neuvotteluihin omia vaatimuksiaan.

Hallitus on antanut neuvotteluille aikaa syyskuun loppuun eli kolme viikkoa. Aikataulua voi pitää erittäin kunnianhimoisena, ellei peräti epärealistisena.

Eikä seurattava siihen lopu. Auto- ja kuljetusalan AKT neuvottelee talvella sopimukset eri aloilleen. Vientiteollisuus seuraa ymmärrettävästi neuvotteluja hengitystä pidätellen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat