Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makeisveron tilalle tarvitaan uusia ideoita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka pohtii, mitä EU:n kritisoiman makeisveron poistuminen tuo tullessaan.

”Suomen harjoittama makeisverotus on tukisääntöjen vastainen. Se vääristää samantyyppisten tuotteiden välistä kilpailua sekä vientikauppaa eikä ole siten tasapuolinen.”

”Nyt päätetyn veron poisto tietää arviolta 110 miljoonan euron vajetta valtion kassaan. Sillä on toki merkitystä, samoin kuin kilpailun oikenemisella. Veropäätösten täytyy olla tasapuolisesti perusteltuja.”

”Suurin huolenaihe veropallottelussa liittyy kaikesta huolimatta kansalaisten hyvinvointiin. Makeisveron laskeminen tietää huomattavaa hintojen laskua tuotteissa, jotka on todettu kiistatta kansanterveyttä heikentäviksi.”

”Veron pitäminen ja jopa lisääminen olisi perusteltua haittaverona, mutta veron pitäisi ulottua kaikkiin epäterveellisiksi luokiteltuihin elintarvikkeisiin, jotta se olisi looginen.”

”Pysyvien tulosten toivoisi syntyvän valistuksella, joka vetoaisi sekä järkeen että tunteisiin. Tämä on tunnetusti vaikeaa. Elintarviketeollisuuden ja kaupan olisi syytä ottaa nykyistä enemmän vastuuta niistä tuotteista, joilla ne asiakkaita houkuttelevat. Tuotekehittely kaipaa voimavaroja sellaisten makutottumusten luomiseen, jotka olisivat herkullisia koukkuja terveellisten elintapojen ylläpitoon.”

Maaseudun Tulevaisuus on tyytyväinen siihen, että hallitus ymmärsi viljelijöiden hädän budjettiriihessä.

”Vaikka hallituksen päätöksiä on helppo leimata lehmänkaupoiksi, eivät päivähoitomaksujen alentaminen, yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien päästäminen eläkkeelle ja maatalouden kriisituki ole millekään hallituspuolueelle vastenmielisiä.”

”Hallituksen päättämä kriisituki ei ratkaise maatalouden perusongelmaa: markkinoilta saatavat tuottajahinnat ovat liian alhaisia, eivätkä ne kata tuotantokustannuksia. On hyvä, että hallitus pyrkii muun muassa edistämään kotimaisten elintarvikkeiden menekkiä nostamalla maito- ja lihatuotteiden alkuperävaatimukset esiin.”

Iltalehti pohtii valtion omistajaohjauksen tulevaisuutta.

”Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on vaatinut aktiivista omistajapolitiikkaa, kun taas markkinaliberaaleille valtion omistus yrityksissä on lähtökohtaisesti epäilyttävää.”

”Eniten kohistiin Paula Lehtomäen nimittämisestä Solidiumin hallitukseen. On kuitenkin luonnollista, että jos valtioneuvosto haluaa vaikuttaa aktiivisesti Solidiumin toimiin, sinne asetetaan pääministerin luottonainen.”

”Sen sijaan on syytä edelleen kysyä, mihin Solidiumia tällaisessa politiikassa tarvitaan. Eikö kanslian omistusosasto voi hoitaa suoraan linjan toteutusta? Solidiumin saavutuksetkaan eivät ole häikäisseet.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat