Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n perusarvojen haastajille pitää pystyä vastaamaan

Puola ja Unkari tiukentavat yhteistyötään EU:n arvojen vastustajina EU:n sisällä. Heitä ei pidä vain arvostella vaan myös haastaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Puolan ja Unkarin hallitukset eivät kainostele haastaa EU:n vakiintuneita vapauksia ja liberaalia demokratiaa. Ne vaativat tilaa EU:ssa ”epäliberaalille demokratialle”, joka tarkoittaa nationalismia, konservatiivisia perhearvoja, maahanmuuttovastaisuutta ja tiedotusvälineiden valvontaa.

Maiden yhteistyö syveni maanantaina, kun Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Puolan hallitsevan Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jarosław Kaczyński esiintyivät Puolassa järjestetyssä seminaarissa ensi kertaa yhdessä julkisuudessa. Kaczyńskilla ei ole hallitusvirkaa, mutta käytännössä hän on Puolan johtaja.

The Financial Timesin mukaan miehet ylistivät toisiaan vuolaasti ja kuvailivat, miten he samanmielisinä voivat ”varastaa hevosia” EU:n päätöksenteossa.

Molempien hallitusten toimintaa on ehditty arvostella moneen otteeseen EU:n kannanotoissa. Parempi vaihtoehto on pitää heidän hahmottelemaansa suljettua Eurooppaa haasteena, johon avoimen EU:n elintärkeiden arvojen kannattajien pitää pystyä vastaamaan.

Orbán ja Kaczyński esittävät arvionsa EU:n sisältä, eivätkä he ainakaan julkisesti ole lähdössä eron tielle. He hakevat kuitenkin inspiraatiota brexitistä. Sen pitäisi inspiroida myös EU:n puolustajia.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat