Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ja Ruotsi kulkevat käsikynkkää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat ottaa kantaa Ruotsissa perjantaina julkistettuun suurlähettiläs Krister Bringéuksen suurta huomiota herättäneeseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selvitykseen.

”Mielenkiinnon pääpaino oli raportin Nato-osiossa, jossa analyysi oli samansuuntainen kuin Suomessa keväällä julkaistussa Nato-raportissa.”

”Selvityksen mukaan Ruotsin jäsenyys puolustusliitossa vähentäisi sotilaallisen konfliktin mahdollisuutta Itämerellä. Samalla se vahvistaisi lännen pelotetta Venäjän uhkaa vastaan.”

”Jäsenyyden hakeminen tuottaisi poliittisen kriisin Ruotsin ja Venäjän välille.” ”Aseelliseen konfliktiin se ei johtaisi, Venäjän lisävarustautumiseen, kovaan kielenkäyttöön ja taloudellisiin sanktioihin kyllä.”

”Sotilaallista konfliktia Itämerellä raportissa pidetään epätodennäköisenä.”

”Vaikka valta seuraavissa vaaleissa vaihtuisi, Natoon ei mentäisi naapurissakaan paraatimarssia.”

”Tuoreimmassa mielipidetiedustelussa jäsenyyden vastustajia oli 49 ja kannattajia 33 prosenttia. Vuosi sitten kannattajat olivat niukasti niskan päällä.”

”Nato-asiassa Suomi ja Ruotsi kulkevat käsikynkkää – halusivat tai eivät. Tässäkin suhde on epätasapainossa. Suomi on riippuvaisempi Ruotsin ratkaisuista kuin Ruotsi Suomen.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat