Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasa-arvoa toiletissa – feministisessä ajatuskokeessa mies laskee istuimen aina käyntinsä jälkeen

Pääkirjoitus
 

Suomeen näyttää syntyvän uusi poliittinen voima kerran 30 vuodessa. Smp eli sittemmin Perussuomalaiset syntyi vuonna 1959. Vihreät loivat puolueensa vuonna 1988.

Määräaika alkaa täyttyä, ja niinpä Suomeen on nyt perustettu Feministinen puolue. Se aikoo osallistua jo kuntavaaleihin, jotka järjestetään ensi vuonna.

Fempuille toivoisi ainakin yhtä suurta menestystä kuin persuille ja vihreille. Miehiä suositaan ja naisia sorsitaan yhä mitä merkillisimmissä tilanteissa. Sovinismi elää meissä syvällä.

Feministinen puolue on tosin ilmoittanut, ettei se aja vain naisasiaa vaan vastustaa kaikenlaista syrjintää. Se voisi siis ottaa ohjelmaansa myös miesasian.

Viime sodissa rintamalla ja kotirintamalla kuoli satatuhatta suomalaista miestä ja tuhat naista. Nämä miehet kuolivat ehkä isänmaan puolesta mutta myös sukupuolensa takia. He eivät siis törmänneet lasikattoon tai joutuneet tyytymään 80 senttiin. He kuolivat.

Ja sama sorto jatkuu. Suomessa voimassa olevaa systeemiä kutsutaan yleiseksi asevelvollisuudeksi, vaikka se velvollisuus koskee vain miehiä.

Syyskuun Kuukausiliitteessä Elisabeth Rehn ehdotti yhtäläistä kansalaisvelvollisuutta. Kutsunnoissa saisi valita, käykö armeijan vai palveleeko maata toisin.

Aivan toisenlaista tasa-arvotaistelua käydään kodeissamme – ja tarkemmin: kotiemme vessoissa.

Miehet kuulevat usein vaatimuksen, jonka mukaan heidän olisi joka käyntinsä jälkeen laskettava pöntön istuinosa.

Joo joo, tiedetään, mutta kun sitä on niin vaikea muistaa!

Tämä vaatimus on siitä erityinen, että sen oikeutus voidaan tarkistaa. Apuna käytämme matematiikkaa.

Tieteellisten tutkimusten mukaan ihminen käy vessassa noin kahdeksan kertaa päivässä. Käynneistä yksi on iso hätä. Silloin mieskin istuu.

Järjestämme mielikuvituskokeen, jossa taloudessa asuvat mies ja nainen. Kumpikin käy vessassa vuorotellen kahdeksan kertaa päivän aikana. Feministisessä ajatuskokeessa mies laskee istuimen aina käyntinsä jälkeen. Sovinistisessa kokeessa kumpikin nostaa ja laskee istuinta vain omien tarpeidensa mukaan.

Sitten laskemme. Kummassakin kokeessa nostoja ja laskuja tapahtuu 14. Feministisessä kokeessa mies tekee ne kaikki, ja sovinistisessa kokeessa ne jakautuvat tasan.

Päättelemme, että miehille esitetty vaatimus on perusteeton, ja toivomme, että tasa-arvokeskustelu siirtyisi olennaisempiin kysymyksiin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat