Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Politiikkojen vastuu ei katoa, vaikka tutkimustietoa käytetään päätösten pohjana

Viime vuosina riippumattoman tutkimustiedon hyödyntämistä päätöksenteon tukena on haluttu lisätä. Se ei kuitenkaan vie poliitikoilta päätöksenteon valtaa eikä vastuuta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskustelu Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-raportista on epäsuorasti muistuttanut, kuinka paljon poliitikot ovat viime vuosina nähneet vaivaa, jotta tutkimustieto hyödyttäisi päätöksentekoa.

Eduskuntauudistuksen satavuotisjuhlan kunniaksi eduskunta teki vuonna 2006 juhlapäätöksen nykymuotoisen Ulkopoliittisen instituutin perustamisesta. Päätöstä perusteltiin sillä, että kansainvälisiä suhteita koskevan riippumattoman tiedon tarve on kasvanut.

Valtioneuvosto tilasi Venäjä-raportin osana selvitys- ja tutkimustoimintaansa. Sen rahoitusta on kasvatettu, jotta tasavallan päätöksenteko ja johtaminen voisivat pohjautua tutkittuun tietoon.

Monimutkaista ja nopealiikkeistä maailmaa hahmottavan tiedon käyttö vaatii opettelua kaikilta mukana olevilta. Tutkijoiden näkemysten hyödyntäminen tai ainakin niiden tulkitseminen ei vie poliitikoilta valtaa eikä poista vastuuta. Poliittiset valinnat täytyy joka tapauksessa perustella riittävän hyvin.

Tutkijoiden pitää voida esittää arvionsa, mikä maailmassa on pysynyt ennallaan ja mikä on muuttunut. Päättäjien tehtävä on sen jälkeen pohtia johtopäätöksiä ja vastata niistä. On poliitikkojen etu, että he tunnistavat tämän työnjaon.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat