Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättiuudistus myllää Helsingin hallinnon

Historiallisen suuri organisaatiouudistus tuo valtavia muutoksia Helsingin johtoon.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingissä muuttuu ensi kevään kuntavaalien jälkeen moni muukin asia kuin kaupunginvaltuuston kokoonpano. Kaupungin uusi hallintomalli otetaan käyttöön kesäkuussa 2017, jolloin Helsingin johtoon tulee profiililtaan aiempaa poliittisempi pormestari.

Muutos on jo käynnissä. Keskushallintoa johtavan kansliapäällikön hakuaika on päättynyt, ja tämä uuden organisaation korkein virkamies valitaan pian. Hänestä tulee pormestarin lähin työtoveri ja uusien toimialajohtajien esimies.

Uudistus on valtava, sillä kaupungin johtamisjärjestelmä menee täysin uusiksi. Yli 30 nykyistä virastoa ja liikelaitosta sulautuvat neljään toimialaan: kasvatus ja koulutus, kaupunkiympäristö, kulttuuri ja vapaa-aika sekä sosiaali- ja terveystoimi. Niitä luotsaavat toimialajohtajat, jotka valitaan niin ikään syksyn aikana.

Tavoitteena on selkiyttää järjestelmää. Uudessa mallissa virkamiesvalmistelu ja poliittinen päätöksenteko erotetaan toisistaan. Vaikka nykyisin sekä kaupunginjohtaja että apulaiskaupunginjohtajat ovat virkavastuulla toimivia virkamiehiä, heidät on valittu virkoihinsa puoluepoliittisen mandaattiajattelun kautta. Toimialajohtajat ovat puhtaasti virkamiehiä.

Kaupungin ylin johto on vastedes avoimesti poliittinen. Kaupunkia ryhtyvät johtamaan pormestari ja apulaispormestarit, jotka uusi kaupunginvaltuusto valitsee. Kuntapolitiikkaan syntyy tavallaan uudenlainen ammattimaisten poliitikkojen kerros. Kuntavaalituloksen toivotaan siten heijastuvan aiempaa selvemmin kaupungin johtamiseen.

Kyse on historiallisesta toimintatapojen muutoksesta, suurimmasta organisaatiouudistuksesta liki sataan vuoteen. Helsingin poliittiset ryhmät ovat valmistelleet sitä huolellisesti, ja muutokset aloitetaan heti. Uusi organisaatio toimii rinnakkain nykyisen kanssa, jotta uudet päättäjät ovat iskussa vanhan hallinnon väistyessä.

Vanha virasto-organisaatio on varmasti tarpeen saattaa ajan tasalle. Toimintojen yhdistämisellä pyritään myös parantamaan palveluiden asiakaslähtöisyyttä ja vuorovaikutusta. Samalla on huolehdittava, ettei tämä tapahdu demokraattisen päätöksenteon kustannuksella.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat