Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministerit vaikenevat siitä, mistä eivät voi puhua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan Helsingin Sanomissa maanantaina 12.9. julkaistua ulkoministeri Timo Soinin (ps) ja hänen ruotsalaisen kollegansa Margot Wallströmin Vieraskynä-kirjoitusta pitää lukea ”med en nypa salt”, ripauksella suolaa.

”Ruotsin ja Suomen yhteistyökuvioissa suola tulee juuri nyt siitä, että perjantaina Tukholmassa julkistettiin tärkeä arvio Ruotsin turvallisuuspoliittisesta asemasta. Sen laatija oli kokenut diplomaatti ja entinen ulkoasiainhallinnon korkea virkamies Krister Bringéus.”

”Ruotsissa selvitys aiheutti aikamoista sisäpoliittista eripuraa. Nato-skeptinen Wallström tyytyi sanomaan, että tuotos oli ’arvokas’.”

”Ehkä hän innostuikin yhteiskirjoitukseen suomalaisen kollegansa kanssa korostaakseen väheksyntäänsä. Tekstissä ei mainitakaan Bringéuksen raporttia.”

”Soinin ja Wallströmin yhteinen kirjoitus HS:ssa on sen verran ympäripyöreä ja tarkoitushakuinen, että se olisi mieluummin saanut jäädä tekemättä. Ei se muuta mihinkään sitä faktaa, että Ruotsi on Suomea vapaampi ja valmiimpi tekemään ratkaisun sotilaallisesta liittoutumisesta.”

”Oleellista on välttää reilun neljännesvuosisadan takaisen yllätyksen toistuminen. Silloinhan Ruotsi käänsi valtiolaivan suuntaa yllättäen ja varoittamatta siitä Suomea etukäteen päättämällä hakea jäsenyyttä Euroopan unionissa.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat