Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin asiakkaita pitää kuunnella ja palvella

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat vaatii, että Postin velvoitteita uudistetaan asiakaslähtöisesti.

”Liikenne- ja viestintäministeriön arviomuistion perusteella on tulkittavissa, että Postin liiketoimintaan oleellisesti vaikuttavan postilain uudistuksella on aikomus turvata ensisijaisesti vain yrityksen kannattavuutta välittämättä palvelujen rajusta heikentymisestä etenkin asutuskeskusten ulkopuolella.”

”Valtionyhtiön kannattavuuden parantaminen ei voi eikä saa olla postilain uudistamisen ainoa lähtökohta. Kustannustehokkuuden parantamista on toki syytä miettiä, mutta tavoitteena tulee olla palvelujen tason säilyttäminen ja jopa parantaminen.”

”Jakelupäivien vähentäminen viidestä kolmeen tai jopa yhteen on kovin yksioikoinen ja kuluttajille haitallisin vaihtoehto.”

”Päiväpostin ja sanomalehtien jakelu taajamissa ei ole jatkossakaan ongelma, vaan haja-asutusalueiden palvelujen turvaaminen, joka on kallista puuhaa ja yhä kallistuu, kun asutus maaseudulla harvenee. Päivittäisen jakeluverkon turvaaminen on elintärkeää maaseudun kaikille asukkaille, mutta etenkin siellä asuville ikäihmisille.”

”Joka tapauksessa postilain uudistus voi onnistua vain silloin, kun ydinliiketoiminnan asiakkaita paitsi kuullaan myös kuunnellaan.”

Hämeen Sanomat pitää Syyrian tulitaukoa merkittävänä edistysaskeleena – vaikka se samalla merkitseekin vähintään kahta taka-askelta vakiinnuttaessaan presidentti Bashar al-Assadin asemaa.

”Nyt maan johtaja ottaa tulitauosta kaiken irti ja vakuuttaa vakauttavansa maan olot. Siitä on turha odottaa uutta rauhan ja onnen aikaa syyrialaisille, päinvastoin.”

”Yhdysvaltain ja Venäjän välit ovat hyytävät, mutta Syyriassa edut ovat sittenkin jotenkin sovitettavissa yhteen. Yhdistävä tekijä on ääri-islamin uhka, lähinnä Isis, jonka tukahduttamiseen tulitauko avaa uusia mahdollisuuksia.”

”Kukaan ei halua valtaa kapinallisille. Tässä tilanteessa syyrialaisten ihmisoikeudet ja myös noin 400 000 sodan uhria ovat – valitettavasti – halpaa kauppatavaraa.”

Aamulehti näkee Yhdysvaltojen ulkoministerin John Kerryn tavoin Syyriassa ”käännekohdan mahdollisuuden”.

”Toiveet viisi vuotta kestäneen verisen sisällissodan pikaisesta päättymisestä ovat ehtineet haihtua niin vähiin, että käännekohdan mahdollisuuttakin on tervehdittävä tärkeänä saavutuksena.”

”Rauha on yhä kaukainen tavoite, mutta Yhdysvaltain ja Venäjän yhteinen pyrkimys avaa mahdollisuuksia edetä oikeaan suuntaan. – – Tulitauon jälkeen Yhdysvallat ja Venäjä aikovat käydä yhdessä Syyriassa toimivia ääri-islamilaisia ryhmiä vastaan. Pitäisi vielä tietää, minkä ryhmien kimppuun käydä ja minkä ei.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat