Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka vastustaa tiskikonetta?

Tutkijat: TTIP toisi jokaiselle monen sadan euron kulutuslisän.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vapaan kaupan ja kansainvälisen yhteistyön puolustaminen on toisinaan hankalaa. Parin viime vuoden aikana yleinen ilmapiiri on muuttunut sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa: päättäjät kokevat keräävänsä kannatusta puhumalla yhteistyön rajoittamisen ja muurien nostamisen puolesta.

Esimerkiksi käy Euroopan ja Yhdysvaltain neuvottelema laaja vapaakauppasopimus TTIP.

Vastustajat epäilevät sopimuksen siirtävän valtaa demokraattisesti valituilta päättäjiltä yrityksille – tai amerikkalaisille yrityksille, kuten asia jostain syystä tulkitaan. TTIP:n puolustajat ovat vedonneet siihen, että kaupan vapaus kiihdyttää talouskasvua sopimusmaissa.

Helsingin yliopiston tutkija Juha Tervala ja Berliinin vapaan yliopiston tutkija Philipp Engler selvittelivät TTIP:n hyvinvointivaikutuksia. Heidän mukaansa sopimus toisi keskimääräiselle EU-kansalaiselle 460–1 160 euron kertaluonteisen kulutuslisän. Suomen bruttokansantuote kasvaisi 330–790 miljoonalla eurolla.

Eli TTIP voimaan ja jokaiselle uusi tiskikone sekä televisio. Eikä siinä kaikki: muutaman mahdollisen budjettisäästön poisto tulee vielä kaupan päälle. Tällaista pakettia ei pitäisi olla vaikeaa myydä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat