Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esitys EU-puolustuksesta antaa briteille ajateltavaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat pitää EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ajatuksia unionin yhteisestä puolustuksesta kuolleena syntyneenä ehdotuksena.

”Vastaavanlaiset puolustusviritelmät eivät ole onnistuneet. Nopean toiminnan joukot seisovat pääosin käyttämättöminä. – – Uuden eurooppalaisen puolustusrakennelman perään ei kannata haikailla. Siitä tuskin koskaan syntyy mitään, eikä siitä näin ollen voi myöskään tulla ahdinkoon joutuneen EU:n pelastajaa.”

Kainuun Sanomien mukaan oli ”järkyttävän äänekäs valinta”, että Juncker ei maininnut puheessaan lainkaan Britannian EU-eroa, vaikka esimerkiksi hänen aloitteensa yhteisen puolustuksen kehittämisestä liittyy siihen.

”Pelaako Juncker tässä kovaa peliä? Jos Britannian ero voi johtaa Natolle rinnakkaisen puolustuksen luomiseen, kenties brititkin ajattelevat lähtöään uudelleen. Varsinkin, jos Skotlanti vielä aloittaa itsenäistymisprosessin.”

Savon Sanomat toteaa, että yhteisestä puolustuksesta on syytä puhua.

”Se on aidosti ja varmasti sellainen asia, joka hyödyttää kaikkia jäsenmaita ja etenkin Suomen kaltaista pientä Natoon kuulumatonta maata. Puheet ovat tietysti puheita niin pitkään kun käytännön toimia ei näy.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat