Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sture Fjäderin kova peli vaikuttaa huonolta pilalta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Satakunnan Kansa kirjoittaa palkansaajajärjestöjen välien kiristymisestä.

”Korkeasti koulutettujen Akava kiihdyttää järjestöpeliään, jonka tavoite on kirkas. Vähemmänkin koulutetut uudet jäsenet kelpaavat, kunhan he tulevat STTK:sta.”

”Viimeisin siirto on Akavan päätös lähteä SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteisestä Brysselin-toimistosta.”

”Jatkoa on luvassa, sillä seuraavaksi Akava pistää harkintapölkylle Palkansaajien tutkimuslaitoksen PT:n rahoittamisen. Akava haluaa ilmeisesti itselleen mieluisampia tutkimustuloksia.”

”Täysi mellakka ei ole tosin vielä alkanut, mutta tällä tahdilla se on vain ajan kysymys.”

”Akavan kiikarissa on ollut erityisesti Rauno Vesivalon johtama Tehy. ”

”Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder voi jatkaa ay-laatikkoleikkejään niin kauan kuin Akavan voimamiehen, opetusalan OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen peukalo näyttää ylöspäin.”

”Fjäder pelaa kovaa peliä. Jos SAK ja STTK sulkevat oven, kenen kanssa Akava sitten leikkii?”

”Näyttää siltä, että rikki eivät ole vain palkansaajien keskusjärjestöjen välit. Myös Akava on rikki.”

”Ay-näytelmä on kuin huono pila aikana, jolloin kaduilla on paljon väkeä, joka ei kuulu liittoon ja jolla ei ole edes töitä.”

Iltalehden mukaan Akava saa ilmaa siipiensä alle siitä, että suomalainen työvoima on yhä koulutetumpaa.

”Akava on pyristellyt irti akateemisesta maineestaan pelkästään lääkärien, juristien ja ekonomien järjestönä. Samalla se on haastanut toimihenkilöiden STTK:n monella rintamalla ja kaapannut siltä suunnalta runsaasti jäseniä.”

”Toisaalta voidaan kuitenkin kysyä, onko Akavalla riittävää voimaa ja kokemusta tehokkaaseen edunvalvontaan. Jotkut akavalaiset liitot ovat lähes luopuneet perinteisestä edunvalvonnasta.”

”Akavan sisäinen yhtenäisyys on myös kysymysmerkki. Monet akateemista koulutusta vaativat naisvaltaiset julkisen sektorin matalapalkka-alat kuuluvat Akavalle.”

”Kuinka kauan akavalaiset matalapalkkaiset tyytyvät asemaansa. On hienoa kuulua ’kultapossukerhoon’ , eikä ’palkasta ei niin väliä’ -mentaliteetti enää tyydytä ainakaan nuorempia ikäpolvia.”

Kaleva toteaa, että työmarkkinajärjestöjen kenttä on alkanut liikehtiä poikkeuksellisesti.

”Muutospaineet alkoivat purkautua näkyville, kun ajatukset uudesta, uljaasta ammatillisesta keskusliitosta kuopattiin pitkän tunnusteluvaiheen jälkeen kesäkuussa.”

”Akavan lähtöpäätös saattaa tuntua yllättävältä, ja se on tyrmistyttänyt koko ay-liikkeen. Mutta merkit ovat olleet ilmassa koko sen ajan, jonka SAK ja STTK käyttivät yhteistyön tunnusteluun.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat