Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehostettu huumevalvonta auttoi Helsingin keskustassa

Huumausaineiden katukauppa Helsingin ydinkeskustassa on muuttunut kesän ja syksyn aikana varsin avoimeksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Poliisin Helsingissä tekemä huumeiden katukaupan tehovalvonta on osoittautunut tarpeelliseksi, sillä huumekauppiaat ovat siirtyneet ainakin toistaiseksi pois Rautatieasemalta ja Kaisaniemen puistosta.

Huumausaineiden katukauppa Helsingin ydinkeskustassa on muuttunut kesän ja syksyn aikana varsin avoimeksi, ja huumeita on poliisin mukaan myyty myös alaikäisille. Rautatieaseman ympäristössä on kesän ja syksyn aikana ollut runsaasti sekavassa tilassa olleita päihdeporukoita, joista poliisi on saanut runsaasti vihjeitä kaupunkilaisilta.

Tehovalvonnan aikana poliisi otti kiinni useita ihmisiä huumausaineisiin liittyvistä rikoksista epäiltyinä. Kokonaan huumekauppa ei kuitenkaan loppunut, sillä kun aseman seutu siistiytyi, kauppiaat siirtyivät Torkkelinpuistoon.

Huumausaineiden kauppa on yhä enemmän siirtynyt myös nettiin. Sen seurauksena kauppa on levittäytynyt ympäri Suomea myös sellaisille alueille, joilla sitä ei ole aiemmin ollut.

Vaikka katukaupassa kerralla liikkuvat huumausaineiden määrät ovat pieniä, kauppaan puuttuminen on tärkeää. Kauppiaiden siirtyminen pois asemalta sekä Kaisaniemen koulun ympäristöstä osoittaa, että valvonnalla on vaikutusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat