Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo ystävällinen hymy voi parantaa potilaan oloa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat puuttuu huonoista hoitokokemuksista käynnistyneeseen keskusteluun siitä, miten terveydenhuollon ammattilaiset kohtelevat potilaitaan.

”Henkilökuntaa on liian vähän, jolloin alinomainen kiire kiristää pinnaa, vähentää hoitajan mahdollisuuksia potilaan tai hoidettavan vanhuksen yksilölliseen huomioon ottamiseen.”

”Varmasti nykyisilläkin hoitajamäärillä ja -mitoituksilla voidaan saada parempaa laatua aikaan. Aina ei ole kyse ajasta hoidettavan kohtaamisessa. Ystävällinen hymy ja voinnin tiedustelu voivat jo vaikuttaa potilaan hoitokokemukseen.”

”Pitää muistaa sekin, että ensiavun kaltaisissa tehtävissä on välillä kiire. Se pitää ottaa huomioon henkilökuntaa valittaessa. Heillä pitää olla korkea stressinsietokyky, vahva psyyke ja kyky empatiaan vaikeissakin tilanteissa.”

”Nyt julkinen keskustelu kulkee liikaa hoidettavien näkökulmasta. Ihmisten vaatimustaso on kasvanut kaikkialla, ja se näkyy myös vanhusten ja sairaiden hoidossa. Hoitajat saavat osakseen asiatonta arvostelua ja kommentointia.”

”Potilaskokemukseen toki auttaisi kiireen vähentäminen resursseja lisäämällä. Se ei kuitenkaan yksin riitä, eikä se nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ole edes mahdollista. Vain henkilökuntaa voidaan kouluttaa paremmin haasteellisten tilanteiden varalle.”

Satakunnan Kansan mukaan tasapuolisuus ja luotettavuus ovat kadonneet postinjakelusta.

”Postilaki edellyttää, että koko maassa on oltava saatavilla pysyvä ja tasapuolinen postipalvelu, johon kuuluu muun muassa kirjelähetysten keräily ja jakaminen vähintään viitenä arkipäivänä viikossa. Tuo velvoite ei nyt täyty, sillä joka päivä huomattava määrä talouksia jää ilman postia.”

”Postilaissa annetaan toki helpotuksia postin keräily- ja jakeluvelvoitteisiin, mutta ne koskevat vaikeakulkuisella saaristo- tai erämaa-alueella sijaitsevia talouksia, jotka eivät sijaitse ympärivuotisesti liikennöitävän tien varrella.”

”Posti osoittaa melkoista piittaamattomuutta postilain velvoitteita kohtaan. Se vetoaa kannattavuuden heikentymiseen, vaikka jakelu on edelleen kannattavaa liiketoimintaa. Posti näyttää supistavan itse toimintaansa tasolle, jolle se postilain uudistamisen yhteydessä on vasta pyrkimässä.”

”Ongelmallista tilanteessa on kansalaisten eriarvoisuus. Valtaosa suomalaisista saa postinsa säällisessä ajassa, mutta viimeisten jakolenkkien onnistuminen on onnenkauppaa.”

”Missään tapauksessa kyse ei ole vain syrjäseutujen pulmasta. Aivan samalla tavalla osa taajamissa asuvista ihmisistä saa postinsa liian myöhään.”

”On kuin Posti haluaisi näyttää, ettei viisipäiväinen jakelu yksinkertaisesti onnistu – on pakko siirtyä kolmipäiväiseen. Menevätkö päättäjät tähän lankaan?”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat