Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väittely voi olla ylevääkin, mutta vaalikampanjassa harvoin on

Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanja ei täyttänyt arvokkaan mielipiteenvaihdon vaatimuksia ennen maanantaiaamun tv-väittelyä ja tuskin tekee niin myöskään sen jälkeen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Väittely tai vierasperäisesti debatti on ihmisten kanssakäymisen parhaita perinteitä. Siinä osapuolet esittävät argumenttinsa perusteluineen, kuuntelevat toisiaan ja vastaavat toisilleen.

Yhdysvaltain vaalikampanja ei täyttänyt tällaisen ylevän mielipiteenvaihdon vaatimuksia ennen maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa ohjelmassa ollutta presidenttiehdokkaiden ensimmäistä televisioitua kahdenkeskistä väittelyä ja tuskin tekee niin myöskään sen jälkeen.

Ei ole uutta Yhdysvalloissa eikä muuallakaan, että presidentin valinta suorissa kansanvaaleissa tekee kampanjoista henkilökohtaisia. Ehdokkaiden väittelyistäkään ei yleensä jälkikäteen muisteta asia-argumentteja, sikäli kun niitä esiintyy, vaan tunteisiin vetoavia hetkiä.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on tähän asti karttanut visusti perinteisen väittelyn yksityiskohtien viidakkoa. Hän on sen sijaan ruokkinut pelkoa uhkakuvilla ja lietsonut vihaa demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia kohtaan.

Clinton on puhunut asioistakin, mutta hän hyökkää myös henkilökohtaisesti Trumpia vastaan.

Ilmapiiri on niin myrkyttynyt, etteivät väittelyt riitä sen puhdistamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat