Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Natsien väkivalta herätti lopulta hallituksen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen arvioi hallituksen olevan oikealla tiellä ääriliikkeiden väkivallan vastaisissa toimissaan.

”Järjestöjen täyskieltoon hallitus ei säntää, sillä nykyisestä laista löytyy riittävä keinovalikoima ääriliikkeiden suitsimiseksi. Yhdistys on voitu jo nyt lakkauttaa, jos sen toiminta on lakien ja hyvien tapojen vastaista.”

”Ongelmana on käräjiä vaivaava sitkeä pulma: oikeuskäytäntö sallii lievemmän käsittelyn, joten siitä tulee tapa käräjillä.”

”Hallitus ei pysty kävelemään oikeusviranomaisten yli ja määrittelemään, mitkä järjestöt pitää saman tien lakkauttaa. Tämä on yksinomaan hyvä asia, sillä se kertoo oikeusvaltion lujuudesta.”

”Jos vihasta tulee organisoitua toimintaa, siitä pitää voida myös rangaista.”

Karjalaisen mukaan ei ole epäselvää, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) vastustavat väkivaltaisia äärijärjestöjä.

”Selväsanaisen puheen olisi viisasta kelvata myös oppositiolle, sillä poliittinen väkivalta ei ole demokratiassa pelin paikka.”

”Joensuun esimerkki osoittaa, että rasismiin, väkivaltaan ja vihapuheeseen voidaan vaikuttaa tarttumalla niihin tiukasti ja soveltamalla lainsäädäntöä piiruntarkasti. Tästä eteenpäin poliisin tehtävä on näin tehdä, ja tätä hallitus odottaakin. Poliisin resursseissa tämän pitää näkyä todellisuudessa eikä strategia- ja juhlapuheissa.”

”Väkivalta on rikos ja väkivaltaiset järjestöt ovat rikollisia järjestöjä. Siinä ei pidä olla venkoilulla sijaa.”

Etelä-Suomen Sanomat toteaa natsien väkivallan havahduttaneen hallituksen.

”Tähän saakka on totuttu ajattelemaan, että ääriliikkeitä ei kannata lähteä lakkauttamaan, koska se ei kuitenkaan lopettaisi niiden toimintaa, vaan todennäköisesti siirtäisi sen maanalaiseksi. Näin epäilemättä saattaisi käydä. Se on kuitenkin huono peruste jättää turvautumatta kaikkiin lain sallimiin keinoihin väkivaltaisten ääriliikkeiden suitsimiseksi.”

”Henkiseen väkivaltaan verrattavissa oleva vihapuhe on yleistynyt etenkin verkossa huolestuttavasti. Sekin on asia, johon päättäjien olisi pitänyt puuttua jo paljon aikaisemmin.”

Kainuun Sanomat kirjoittaa, että hallituksen linjaukset väkivaltaisia ääriliikkeitä vastaan tulevat liian myöhään.

”Kansainvälisten sopimusten velvoitteista huolimatta vasta nyt avoimesti kansallissosialismia puolustavan ja juutalaisten holokaustin kiistävän Suomen vastarintaliikkeen kieltämistä tutkitaan.”

”Rikosten tutkinnassa ja tuomioissa on tähän saakka yleensä sivuutettu rangaistusta koventavat rasistiset motiivit. – – Nousee kysymys, onko poliisi- ja oikeuslaitoksessa suojeltu rasisteja.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat