Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avun antaminen alasammutun matkustajakoneen tutkintaan ei ole häpeä

Suomen velvollisuus oli antaa apua Itä-Ukrainan lentoturman tutkintaan. Tutkijaraportin johtopäätökset ansaitsevat julkisen keskustelun.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun kolmesataa ihmistä kuolee ilmatorjuntaohjuksen pudottaessa matkustajalentokoneen Itä-Ukrainassa, on ilmiselvää, että asia pitää tutkia huolellisesti. Aluksi selvitetään onnettomuustutkinnassa, mitä on tapahtunut. Sen jälkeen rikostutkinnassa tarkastellaan, kuka on teon takana.

Aivan yhtä selvää on, että suomalaiset viranomaiset antavat apua kollegoilleen, jos Suomessa on tarvittavaa tietoa tai osaamista. Muut vaihtoehdot olisivat pöyristyttäviä.

Hollantilainen De Telegraaf -lehti kertoi alkuviikosta, että osa tutkintaan liittyvistä ohjuskokeista on tehty Suomessa aikoinaan Venäjältä hankituilla Buk-ohjuksilla. Suomalaiset täyttivät velvollisuutensa, kuten kuuluikin.

Vaiteliaisuutta asiassa on selitelty vedoten tutkintaprosessiin tai siihen, että kyse on viranomaisten yhteistyöstä eikä poliittisesta operaatiosta.

Kansainvälinen tutkijaryhmä totesi, että malesialaiskoneen pudotti Venäjältä tuotu ja Venäjän tukemien kapinallisten alueelta ammuttu Buk-ohjus. Sen jälkeen ohjusjärjestelmä palautettiin Venäjälle.

Suomen päättäjien pitää nyt pohtia, mikä on tutkimustuloksen perusteella tehtävä poliittinen johtopäätös ja miten syylliset saadaan vastuuseen teoistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat