Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Limuviinat voivat houkutella lisää nuoria juomaan

Terveyden asiantuntijat pelkäävät saatavuuden helpottumisen lisäävän kulutusta ja siten alkoholin aiheuttamia haittoja.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Alkoholilainsäädännön uudistus on tuomassa vahvat oluet ja lonkerot sekä niin sanotut limuviinat kauppoihin, kioskeihin ja huoltoasemille. Hallituksen mukaan tarkoitus on purkaa normeja, vähentää alkoholihaittoja ja parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä.

Terveyden asiantuntijat sen sijaan pelkäävät saatavuuden helpottumisen lisäävän myös kulutusta ja siten alkoholin aiheuttamia haittoja. Erityisesti tutkijoita huolestuttaa se, että uudistus toisi limuviinat helpommin nuorten saataville.

Huoli on aiheellinen. Myyntipaikkojen lisääntyminen helpottaa alkoholin hankkimista, ja värikkäät juomasekoitukset vetoavat erityisesti nuoriin. Limuviinojen on todettu lisänneen nuorten juomista esimerkiksi Britanniassa ja Saksassa.

Kotimaisen juomateollisuuden edellytyksiä esitetty uudistus voi parantaa, sillä matkustajatuonti Virosta voi vähentyä. Uudistus on edennyt pitkälti liikkeenharjoittajien, etenkin Panimoliiton jäsenyritysten, ehdoilla. Esitystä perustellaan myös matkailu- ja ravintola-alan työllisyydellä.

Toisessa vaakakupissa ovat alkoholihaitat, jotka aiheuttavat vuosittain miljardien eurojen kustannukset. Toisessa vaakakupissa ovat alkoholihaitat. Ne aiheuttavat vuosittain miljardien eurojen kustannukset. Tehokas keino vähentää kansanterveydelle koituvia haittoja on rajoittaa alkoholin saatavuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat