Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköinen äänestys olisi altis ulkopuolisille hyökkäyksille

Paperilapuilla käytävät vaalit ovat monessa mielessä tehottomat ja vanhanaikaiset. Ne ovat kuitenkin melko hyvin turvassa poliittiselta kyberrikollisuudelta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Muun yhteiskunnan kehittyessä digitaaliseen suuntaan paperilapuilla käytävät vaalit vaikuttavat kovin vanhanaikaisilta. Sähköinen äänestys olisi monella tavalla nopeampi ja tehokkaampi. Se voisi myös houkutella ihmisiä käyttämään äänioikeuttaan.

Kuntavaaleissa 2008 sähköistä äänestystä kokeiltiin kolmella paikkakunnalla. Ääni annettiin äänestyspaikalla koneen avulla äänestyslipulle kirjoittamisen sijaan. Kokeilu epäonnistui ongelmien vuoksi, ja vaalit jouduttiin uusimaan.

Helsinkiläinen kunnallispoliitikko ja tekniikan tohtori Mikko Särelä (vihr) nostaa bloginsa tuoreimmassa kirjoituksessa esiin myös näkökulman, joka on nyt paljon ymmärrettävämpi kuin vaikka vuonna 2008. Hänen mielestään digivaalit voivat vaarantaa kansallisen turvallisuuden.

Logiikka on yksinkertainen. Yksittäisiä ihmisiä voi manipuloida, mutta ihmisten varaan rakentuvaa vaalijärjestelmää on paljon vaikeampaa manipuloida kuin digitaalista äänestysjärjestelmää.

Verkkorikollisuudesta ja tietomurroista kerrotaan maailmalla päivittäin, ja yhä useammin niiden takaa voi tunnistaa poliittisia motiiveja ja valtiollisia toimijoita. Jonain päivänä verkkohyökkääjä voi haluta peukaloida vaalitulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat