Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asenteet jarruttavat puurakentamista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalainen ihmettelee, miksi puurakentaminen yleistyy hitaasti.

”Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on joutunut puolustuskannalle betoniteollisuutta vastaan hallituksen yhdestä kärkihankkeista, puurakentamisen edistämisestä (Helsingin Sanomat, 29. ja 30.9.).”

”Niin kuin Tiilikainen lehden haastattelussa sanookin, puurakentamisen edistämistä on pidetty esillä jo usean hallituksen aikana. Juuri mitään ei ole tapahtunut. Joensuun Areena ja Metla-talo ovat edelleen merkittäviä puurakennuksia Suomessa, ja puukerrostalon rakentaminen Penttilään on iso uutinen. Siis yhden puukerrostalon.”

”On siis korkea aika, että puheista päästään tekoihin tai edes vakavasti yritetään sitä.”

”Betoniteollisuudella on hyvin vankka asema suomalaisessa rakennusteollisuudessa, eikä ole ihme, että se puolustaa ärhäkästi asemiaan. Kyse on oman alan lobbaamisesta, ei muusta.”

”Puu ei syrjäytä betonia rakennusmateriaalina lähitulevaisuudessa ja tuskin koskaan. On kuitenkin merkillistä, ettei sahateollisuuden supermaa kykene nykyistä enempään.”

”Toivottavasti Pariisin ilmastosopimus saa vauhtia puurakentamiseen. Suomessa on syytä vakavasti kysyä, miksi olemme jääneet puurakentamisen kehitysmaaksi. Miksi Ruotsissa on edetty toisella vaihteella, samoin muissa Pohjoismaissa. Miksi asenteet muuttuvat näin hitaasti juuri Suomessa?”

”Tutkittua tieto on, samoin innostusta, ainakin sykäyksittäin. Miksi suunnitelmat jäävät silti suunnitelmiksi ja lopulta turvaudutaan betonielementteihin?”

Satakunnan Kansa pohtii sähköisen ylioppilaskirjoituksen mielekkyyttä.

”Käytännössä ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen tarkoittaa siis sitä, että hyvin entisen kaltainen koe suoritetaan nyt tietokoneilla. Kuten jo vuosikymmeniä, ylioppilaskokelaat sullotaan eräänlaiseen keinotekoiseen tyhjiöön, jossa he yrittävät pinnistää aivoistaan ulos ulkomuistista muutaman vuoden pänttäyksen tulokset.”

”Tässä on yhtä paljon järkeä kuin siinä, että ’vilpin välttämiseksi’ opiskelijat teippaavat lyijykynistään tekstit piiloon.”

”Yhteiskunnan digitalisoituminen ei suinkaan ole sitä, että paperi skannataan pdf-muotoon tai että kynän sijaan käytetään näppäimiä, vaan kyse on työskentelytapojen, kommunikoinnin ja tiedon käsitteen perustavanlaatuisesta muuttumisesta.”

”Tätä taustaa vasten tuntuu varsin erikoiselta, että ylioppilaskirjoitusten sähköistämisessä on käytetty valtavasti aikaa ja rahaa sen varmistamiseen, että koetilanteessa ollaan mahdollisimman kaukana langattomasti liikkuvien digitaalisten tietovirtojen ääreltä – eli mahdollisimman kaukana oikeasta elämästä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat